2019-10-31 06:20Pressmeddelande

Nu släpps en äventyrlig kokbok för alla barn som älskar Dexter Olsson-böckerna

Bokomslag: Marias kockskola Bokomslag: Marias kockskola

De spännande Dexter Olsson-böckerna har 40 000 läsare och växer i popularitet för varje dag som går. Nu släpps Marias kockskola - en kokbok i berättelseform, anpassad för barn i åldern 8-13 år. Recepten är tagna direkt från Dexter Olssons äventyr - för de barn som vill gå från läsfåtöljen in i köket.

– Mat är min stora passion i livet,  så att göra en kokbok för barn känns därför som det mest naturliga i hela världen, säger Michael Wiander.

I Marias kockskola får läsaren lära sig att laga de spännande rätterna från Dexter Olsson-böckerna. Bland annat får man lära sig att laga morfars favoriträtt jambalaya, Marias pasta pomodoro och den marängsviss som fick Svarthattarna på fall. Lär dig hemligheten bakom Dexters chokladbollar, morfars stora kanelbullar och mycket annat.

Några av de smaskiga recepten som finns med gäller kreolsk matlagning, amerikansk presidentglass och hemlagade munkar. I Marias kockskola presenteras även historien bakom varje maträtt och ett och annat skratt blir det säkert också.

Välkommen in i Marias kök!

"SCHHH! INGEN FÅR höra oss", säger Dexter. Det är tidigt på morgonen när Dexter och Tomas smyger in i Örnnästets mörka kök med ficklampa för att inte bli upptäckta. De vill göra chokladbollar i smyg. "Okej, men tänk om Maria kommer, då? Hon blir ju jättearg om hon upptäcker oss!" frågar Tomas oroligt. "Äsch, vi är vuxna nog att göra som vi vill!", säger Dexter och börjar genast ta fram alla ingredienser.   – ur boken

Michael Wiander är författaren till och skaparen av Dexter Olsson. Han älskar mat och lägger upp det han lagar nästintill dagligen på Instagramkontot perfectchefmike. Michael är utbildad kock och älskar italiensk mat men äter helst indiskt (fast den maten är ju mer tidskrävande = färre böcker blir skrivna).  

Peter Jönsson är den som illustrerat Marias kockskola. Han älskar också mat, men det blir ofta mikrovågs-pizza, kanske för att han jämt är upptagen med något nytt projekt (eller vägrar erkänna att han är kass i köket). Peter är lärare i bild på Bryggeriets gymnasium i Malmö. Det är hans elever som illustrerat Dexter Olsson-böckerna.  

 

Boken utkommer den 15 november 2019.


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med flera av de största bokförlagen och varumärken så som Yoga Girl och Framgångsshowen, samt företag och profiler.

Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén