2022-06-27 07:15Pressmeddelande

Njut av sötsaker med gott samvete med hjälp av nya boken Råsöt

Allt fler söker efter hälsosamma alternativ till sötsaker, antingen för att kunna äta lite mer av det goda eller för att fler ska kunna inkluderas vid bjudningar och festligheter. Men långt ifrån alla vet hur man ska gå tillväga för att det ska bli bra. I den nya bakboken Råsöt guidar konditorn Viktoriia Rumiantseva till mer än 60 godsaker och desserter – helt växtbaserade och fria från gluten, soja och raffinerat socker. Boken är dessutom fylld av magiskt vackra fotografier på bakverken.

– Under uppväxten fick jag ofta höra att jag måste sluta äta bakverk och sötsaker för hälsans skull. Problemet var att ett liv utan sötsaker var helt ointressant för mig. Istället för att ge upp bakning och sötsaker bestämde jag mig för att hitta en annan lösning. Det måste vara möjligt att göra sötsakerna nyttigare. När jag hittade råa desserter sa det klick direkt. Växtbaserade, näringsrika sötsaker – det var precis vad jag letat efter, säger Viktoriia Rumiantseva.

I Råsöt finns över 60 läckra recept på nyttiga och nyskapande desserter. Allt från snabba och enkla 15-minutersgodis till sofistikerade efterrätter och tårtor. Nuförtiden finns det knappt något bakverk som inte kan göras nyttigare. Med hjälp av ingredienser som fermenterad cashewkräm och kokosglasyr kan man skapa fantastiska bakverk och tårtor. Allt man är sugen på kan göras nyttigt, rått och växtbaserat med ingredienser som nötter, frön, frukt och bär. Alla bakverk är 100% växtbaserade, och fria från gluten, soja och raffinerat socker, vilket gör att fler kan ta del av godsakerna och känna sig inkluderade på fester och kalas.

Recepten i Råsöt är utvecklade med tanke på hälsa och näring och ger oss möjligheten att njuta av sötsaker med gott samvete. Om man kan äta mer växtbaserat med så goda effekter och när det dessutom smakar så gott – varför inte göra det? Njut av fudge, tryfflar, pajer, tårtor och cheesecakes skapade av ingredienser från naturens skafferi och fullproppade med smak. Recepten är pedagogiskt upplagda och alla recept innehåller information om svårighetsgrad och tidsåtgång. Och den enda utrustning som behövs är en blender, matberedare och en frys.

Bokens magiskt vackra fotografier är tagna av Ulrika Ekblom och bakom layout och design står Josefin Tolstoy.

Viktoriia Rumiantseva är konditor med fokus på råkost- och vegansk bakning. Hon är grundare av S-Foodies Hälsokonditori i Uppsala, ett företag som både producerar egna hälsosamma desserter och choklad, samt utbildar andra passionerade bagare. På Instagram inspirerar hon sina följare att ändra sin syn på hälsa genom att dela med sig av recept, slå hål på gamla hälsomyter och berätta om sitt liv som mamma och egenföretagare.

 

Boken släpps 17 augusti. 

 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Rebecca Törnroos
Presskontakt
Rebecca Törnroos