2019-01-09 06:10Pressmeddelande

New York Times-bästsäljaren Växtparadoxen släpps nu på svenska

Bokomslag - Växtparadoxen Bokomslag - Växtparadoxen

 
Steven R. Gundry är en framgångsrik hjärtkirurg och medicinsk forskare, men också bästsäljande författare. Nu släpps hans bok Växtparadoxen på svenska. Paradoxen han syftar till bygger på att växter i allmänhet ses som nyttiga, men att de också bär skulden för att så många idag är sjuka och överviktiga. Gundry skakar därför om grunden för det som ansetts vara en allmän sanning, för att presentera den okända bov som ligger bakom många hälsoproblem.

— Jag har lösningen på vad som fattas dig, men vänligen förbered dig på att få alla dina uppfattningar om vad du trott dig veta om att leva hälsosamt ifrågasatta. Den här boken kommer att skingra myter som är inbäddade i vår kultur och införa begrepp och principer som till en början får dig att fullständigt häpna. Men nu kommer de verkligt goda nyheterna: Hemligheterna jag kommer att dela med mig av uppenbarar vad som egentligen gör att du är sjuk, trött, lider av energibrist, är överviktig, eller underviktig, mentalt trött eller lider av smärtsyndrom, säger Steven Gundry.

I Växtparadoxen berättar Steven R. Gundry om hur gluten bara är en variant av ett vanligt förekommande och väldigt giftigt växtbaserat protein som kallas lektin. Lektiner hittar man inte bara i spannmål utan även i ”glutenfri” mat som de flesta skulle betrakta som hälsosam, såsom frukter, grönsaker, nötter, bönor och vanliga mejeriprodukter. Dessa proteiner är naturligt designade att skydda växterna från rovdjur, så när man äter dem startar de en kemisk krigsföring i kroppen. Proteinerna orsakar i förlängningen inflammationer som kan leda till en mängd olika hälsoproblem och viktökning.          

Steven R. Gundry lämnade för några år sedan en karriär som hjärtkirurg för att bli expert på restorativ vård och läkning via kosten. Han sökte då svaret på varför sjukdomar och övervikt ökat lavinartat. När han upptäckte det han nu kallar för växtparadoxen såg han snabbt hälsofördelar, både hos sig själv och sina patienter.

Boken med samma namn innehåller därför en fulländad lista av råvaror man bör undvika, enkla substitut, en 90-dagars detoxplan och goda lektinfria recept.

“Från och med mitten av 1960-talet har vi sett en hejdlös ökning av antalet överviktiga, typ 1- och typ 2-diabetes, autoimmuna sjukdomar, astma, allergier, sinusåkommor, artrit, cancer, hjärtsjukdomar, benskörhet och demens. Det är inte ett sammanträffande att det under samma period dykt upp en rad till synes omärkbara förändringar i vår mat och i de kroppsvårdsprodukter vi använder. Jag har upptäckt en betydande del av svaret på mysteriet kring varför hälsotillståndet i allmänhet blivit sämre och vikten i allmänhet har ökat så drastiskt på bara några årtionden – och alltsammans börjar med växtproteiner som kallas lektiner.”  – ur boken

Steven R. Gundry är kardiolog, hjärtkirurg, medicinsk forskare men också en New York Times bästsäljande författare. Han har utfört över 10.000 hjärtoperationer, utvecklat livräddade medicinsk teknologi och och publicerat över 300 artiklar och böcker om sin forskning. Hans dietprogram som avgiftar cellerna, reparerar tarmen och ger näring till kroppen har framgångsrikt botat tusentals och i Växtparadoxen delar han med sig av det beprövade programmet.

 
Presskontakt: 
Vilhelm Hanzén, Gul PR 
+46 736 90 74 09


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med influencers som Yoga Girl och Ångestpodden, böcker och författare och företag, särskilt inom techsektorn.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén