2020-03-31 06:20Pressmeddelande

Nakna ingenjören läser för Sverige och utmanar andra författare att göra detsamma

Författarporträtt: Thomas Anderson
Foto: Francis LöfvenholmFörfattarporträtt: Thomas Anderson Foto: Francis Löfvenholm

På grund av Covid-19 känner många oro, både över yttre omständigheter, men även inre oro kopplade till känslor och psykiskt mående. Civilingenjören och författaren Thomas Anderson släppte förra året boken Sårbar man - vägen till inre styrka. Nu kommer han varje dag att läsa ett kapitel ur den live på sociala medier - och startar därmed initiativet Författare läser för Sverige. I och med detta hoppas han kunna hjälpa tittarna att förstå sig på sitt inre känsloliv och våga dela det med andra, både i kristid och inte.

— Jag vill bidra med ett ett inre lugn i kaoset. Jag vill också inspirera andra författare till att läsa och bidra på sitt sätt i oroliga tider. Ni har redan makalöst bra böcker, bjud på dem och er själva! Svenskarna ute i stugorna behöver det just nu, säger Thomas Anderson.

Under en treårsperiod förändrade Thomas Anderson sitt egna liv helt och hållet. Genom att riva muren och tillåta sig själv att vara sårbar kunde han övervinna gamla rädslor och tankar som hindrat honom från att leva fullt ut. I boken delar Thomas med sig av sin dagbok från de tre omvälvande åren. Det är en personlig resa där man får ta del av hans innersta känslor, från de mörka tankarna till styrkan han fann inom sig. Det handlar om att våga dela, våga sänka muren och visa sig sårbar - något som är viktigare nu än på länge.

Liveläsningen kommer pågå varje dag vid klockan 10.00 på Thomas Andersons Instagram och Facebook. Mer information kan man finna på hans hemsida https://thomasanderson.se.

Thomas Anderson är utbildad civilingenjör och har arbetat på Volvo och som managementkonsult. Han har lång erfarenhet av globala projekt, digitalisering och förändringsledning. Han är också utbildad högkänslighetsterapeut. Nu driver han eget företag med fokus på människor i förändring. Han erbjuder föreläsningar, workshops och individuella samtal. Hans mål är att bredda bilden av manlighet och att skapa en tillåtande värld där alla får vara precis så öppna, känsliga och sårbara som de behöver.


Om Gul PR

Gul PR arbetar med flera av de största bokförlagen, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén