2019-09-16 05:15Pressmeddelande

Mindfulness för att hjälpa barn att känna det som känns

Bokomslag: Det som känns Bokomslag: Det som känns

Mindfulness är en metod som inom vården kan användas för att minska stress, ångest och nedstämdhet. Hos barn kan metoden förbättra självkänslan, minska stress och öka lugnet - och dessutom motverka psykisk ohälsa längre fram i livet. Boken Det som känns är inspirerad av mindfulness och yoga och den öppnar upp för fysiska och sinnliga upplevelser, där både vuxen och barn har möjlighet att komma i närmare kontakt med sig själva. Det som känns är Anna Bjärkviks och Caroline Midbecks tredje barnbok.

— Eftersom vi vet hur effektiv mindfulness kan vara för att få kontroll över sina känslor, tyckte vi det var viktigt att låta barn få tillgång till det på ett sätt och med ett språk som är anpassat för dem. Vi hoppas boken kan vara till glädje för många barn och även vuxna i deras närhet, säger Anna Bjärkvik.

I Det som känns får barnet på ett lekfullt sätt upptäcka känslorna som rör sig runt i kroppen och reflektera över hur det känns när det pirrar, bultar och kittlar, eller om känslorna behöver pysa ut kanske som tårar, gäspar, skratt eller sång. Direkta frågor skapar tid för reflektion som stärker barnets fantasi och känsla för kropp och sinne.

Under de senaste åren har barnboksduon Anna Bjärkvik och Caroline Midbeck också släppt titlarna En del av allt och En känsla av mig - alla med mindfulness för barn som röd tråd. Bilderna är skapade av Caroline Midbeck, som är illustratör och konstnär. De är fantasifulla med många detaljer, tänkta att väcka kreativitet och nya tankar. Boken är till för att såväl läsas mellan barn och vuxen och flera barn i större barngrupper.

"Hej min vän! I dig finns så mycket som inte syns utanpå, men som känns inuti. Det kan till exempel pirra, bulta, kittla och bränna. Så spännande det ska bli att tillsammans känna det som känns."
— ur boken

Anna Bjärkvik är yogainstruktören som lämnade en lovande karriär som kläddesigner för att satsa allt på sitt inre välmående, som hon fann i en fem tusen år gammal filosofi. När hon blev mamma för första gången började hennes egen inre fyraåring pocka på uppmärksamhet. Så hon skrev en bok till henne, sin dotter och alla andra barn med behov av att förstå vilken fantastisk varelse de är.

Caroline Midbeck är en konstnär som genom sina verk lockar fram känslor av magi och förundran. Till vardags lyfter hon barns kreativitet som bildlärare, och är mamma till två killar. Med sina bilder vill hon att både vuxna och barn ska kunna stanna upp, titta, lyssna och upptäcka.


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med flera av de största bokförlagen och varumärken så som Yoga Girl och Framgångsshowen, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Rebecca Törnroos
Presskontakt
Rebecca Törnroos