2023-02-02 07:55Pressmeddelande

Mikael "Soldoktorn" Sandström släpper bok om åren som intensivvårdsläkare

Mikael Sandström har över 35 års erfarenhet som läkare och syns frekvent som expert i TV4 Nyhetsmorgon. I den kommande boken Sånt är livet: Berättelser från akuten delar han för första gången med sig av sina år som läkare och om livet på akut- och intensivvårdsavdelningar. I boken får vi ta del av personliga erfarenheter och möten med patienter som har berört honom utöver det vanliga.

– En stor del av läkaryrket handlar om kommunikation, om att skapa förtroende mellan läkaren och patienten som gör att patienten klarar av att ta emot ett svårt och oväntat besked. I boken vill jag på ett enkelt sätt förklara hur vi inom vården tänker när vi behandlar framför allt svåra akuta sjukdomar. Varför vi gör det vi gör och hur vi försöker skapa delaktighet i vården, säger Mikael Sandström.

Mikael Sandström blev läkare för att jobba med livet - men det innebar också att jobba nära döden. Läkaryrket är omväxlande och samtidigt oerhört givande. Känslan av att göra skillnad, att känna sig behövd och att ha kraften och möjligheten att få hjälpa människor när livet inte riktigt blev som man hade tänkt sig.

I Sånt är livet tas vi med bakom kulisserna på de akut- och intensivvårdsavdelningar Mikael jobbat. I boken får vi ta del av personliga erfarenheter och möten med patienter som har berört honom utöver det vanliga. Med en lång karriär bakom sig har han upplevt unika patientfall för spektakulära att inte berätta om. 

Utöver fascinerande fall, får vi ta del av historier som berör alltifrån dödshjälp och demens till hur smeknamnet Soldoktorn kom till. Mikael vill också, både i rollen som läkare och som expert, göra medicin mer begripligt för vanliga människor och understryker vikten av god kommunikation mellan läkare och patient. Det händer alltför ofta att patienter inte förstår sig på vad doktorn säger. I sin roll försöker han göra sjukvården mer förståelig för gemene man och skapa mer delaktighet i vården.

 Mikael Sandström är intensivvårdsläkare med över 35 års erfarenhet. Han syns som medicinsk expert i TV4 Nyhetsmorgon och går att lyssna på i podden ”Vårddjungeln”, som görs i samarbete med Vården.se. Sånt är livet: Berättelser från akuten är hans debutbok.

 

 Boken släpps den 10 mars.

 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Rebecca Törnroos
Presskontakt
Rebecca Törnroos