2023-09-20 07:00Pressmeddelande

Mardrömmen som ledde till en författardröm

En mardröm blev början på Mirelle Kjellanders dröm när hon nu debuterar med spänningsromanen Där tysta ekon ropar. Den mediala kvinnan Olivia är i fokus i boken som tar upp det övernaturliga och själslig utveckling. Hon kämpar med ofrivillig barnlöshet samtidigt som gåvan, som under hennes uppväxt plågat henne, nu växer sig allt starkare igen. Hennes mediala förmåga gör det möjligt för de dödas vittnesmål att resa sig ur djupet.

– Så länge jag kan minnas har det varit en i raden av mina drömmar att skriva en bok. Jag höll på med ett annat projekt när jag hastigt snubblade in på denna roman via en mardröm, som senare skulle bli katalysatorn i boken. Scenen jag såg framför mig, med pojken på bryggan, gjorde mig nyfiken. Vad hände sen? När jag satte mig ner för att skriva ner drömmen fortsatte pennan vidare, säger Mirelle Kjellander.

Semesterorten Roseby skakas av ett försvinnande som engagerar hela samhället. Olivia, en 28-årig medial kvinna, hjälper till i letandet, samtidigt som hemligheten djupet bär på börjar röra sig mot ytan.

Kan en främlings val påverka ditt liv till sista andetaget? Olivia vaknar upp varje morgon med en tom famn. Hon och Alex har lämnat ett stressigt stadsliv bakom sig för att bosätta sig i en villa, belägen vid en sjö. Efter ett år av ofrivillig barnlöshet tickar klockan vidare medan livet, i väntan, står still. Desperationen växer i sorgens tecken, när hon en dag plötsligt befinner sig öga mot öga med en ondska som har berövat livet av det hon önskar sig mer än något annat. 

Hon vänder hoppets blickar mot sin pojkvän, Alex; en polisman, vars händer är bundna vid en rättsapparat, uppbyggd av regler och rutiner som kräver handfasta bevis. Hennes mediala gåva sätts på prov när hennes egen saknad vägs mot begäret att ge upprättelse åt ett minne.

"Hon ryckte till så att hon var nära att själv falla i när hon hörde den lilla rösten bakom sig. Blicken möttes av ett par stora och oändligt sorgsna ögon innan hon kollapsade i smärtan av ett sista, vattenfyllt andetag. I nästa stund låg hon ensam på bryggan och kippade efter luft. Ekot var borta och ett plågsamt faktum vilade kvar i luften – pojken hade blivit mördad."

– ur boken.

Mirelle Kjellander är frilansjournalist och skribentkonsult från Svalöv, som nu gör författardebut med Där tysta ekon ropar. Det är också den första boken i serien om De tysta.


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Emma Ahreborg
Presskontakt
Emma Ahreborg