2019-10-17 05:20Pressmeddelande

Magnus Hördegård aktuell med ny bok - inspirerad av sina egna utmaningar och motgångar

Boksomslag: Sju dagar med Nicolas Boksomslag: Sju dagar med Nicolas

Deprimerad och trött på allt som har med livet att göra bryter Charlie upp från det framgångsrika företaget och flyr ut i de småländska skogarna. Där möter han oväntat någon som förändrar hela Charlies liv och den syn han har på andra människor. Sju dagar med Nicolas är skriven av Magnus Hördegård. Inspirationen kom från att han, efter att som treåring ha varit en av de första som fått cancern behandlad med strålning, fick cancer igen - på grund av just strålningen. Denna gång obotlig.

– När livet ställs på sin spets och landar i en kronisk cancer med cellgift var tredje vecka och ett nytt cancerbesked var nionde, blir mycket av det som tidigare varit så viktigt, helt meningslöst. Allt handlar om att få andas liv och att få en morgondag. Sedan beskedet i februari 2018, har jag vandrat i skog och mark regelbundet. Då och då har jag antecknat tankar, känslor och små erfarenheter. Mina anteckningar har så småningom blivit en enkel synopsis och en början till min senaste roman. Jag mår som bäst när jag skriver och spelar piano och jag hoppas och tror att andra mår bra av det jag gör. Kanske är det så att Sju dagar med Nicolas kan få bli en påminnelse om att våga stanna upp, att titta inåt, att mitt i allt brus andas och reflektera, att söka stillhet och närvaro, säger Magnus Hördegård.

Sju dagar med Nicolas är den magiska historien om Charlie, ung och framgångsrik entreprenör. Det framgångsrika livets meningslöshet driver honom att fly ut i de djupa skogarna i södra Småland, där ett oväntat möte med en märklig figur, Nicolas, blir livsavgörande. Tillsammans gör de en klassisk vandring där Charlie gör upp med sig själv och sina tidigare livsval. Nicolas blir hans guide som speglar hans tankar och känslor och sakta börjar Charlies syn på sig själv och på andra förändras. Samtalen till fots bland tallar, mader och sjöar blir en väg till visdom.

Historien om Charlie och Nicolas är en berättelse med många bottnar: här finns jagutveckling, analytisk psykologi och samhällskritik. Men Charlies sju dagar med Nicolas är kanske främst en hjälteresa.

”Ditt kaos är lika tydligt som ett helljus om natten”, fortsatte han.
”Va?”
Mannen sträckte på sig, kliade på flinten med båda händerna för att till slut fastna med blicken i tomma intet.
”Hallå”, sa jag försiktigt. ”Är du där?”
Han vände sig sakta mot mig och såg på mig intensivt. Jag hade svårt att möta hans blick.
”Det är i tomrummet vi vilar”, sa han och förstärkte det han just sagt med någon form av stillsam rörelse med händerna. ”På vår vandring kommer du att få möta dig själv.”
Det började bli obehagligt. Var han helt frisk? Samtidigt trygg. Främmande men lockande. 
Vart har du tänkt att vi ska gå?”
”Nordöst”, svarade han. ”Jag ser att du kämpar med att släppa taget. Slappna av, jag vill hjälpa dig till rymden.”
Jag höll andan. Vad var det som hände? Drömde jag?
”Det är här inne världen leker men det är här uppe vi har kramp”, fortsatte han och pekade först på sitt hjärta och sedan på tinningen. ”Du håller hörnflaggan för hårt.”
Jag vet inte vad som hände efter de orden, ett ostoppbart skratt kom över mig, den lille mannen började också skratta. Ju mer jag skrattade, desto mer ryckte det i hans axlar. När vi tystnat kände jag mig dum. Det här var helknäppt. Vad höll jag på med?
– ur boken 

Magnus Hördegård är musiker, låtskrivare och författare. Sju dagar med Nicolas är hans andra bok.

 


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med flera av de största bokförlagen och varumärken så som Yoga Girl och Framgångsshowen, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén