2021-08-18 06:35Pressmeddelande

Lyssnarsuccén är tillbaka med ny deckare

Lotta Luxenburgs böcker om polisen i stockholmsmiljö har rönt mycket stora framgångar som ljudböcker. Nu släpps Fångad, den femte boken i deckarserien om Nick Johansson och Klara Pil, som denna gång handlar om ett kidnappningsdrama där mycket pengar finns i omlopp.

— Efter att ha plöjt mängder av deckare, kom jag på tanken att själv börja skriva. Böckerna har skrivits mellan kunderna i min butik och aldrig kunde jag väl ana att så många skulle vilja lyssna. Att alla böckerna lyckats ta sig upp till topp tre på Storytels topplista känns också helt overkligt, säger Lotta Luxenburg.

Kidnapparna kräver 18 miljoner kronor i lösensumma, annars kommer tjugosjuårige Martin att mista livet, och polisen får under inga omständigheter blandas in. Men den kidnappades far, fastighetsmagnaten och miljardären Peder Albrektsson, är tveksam. Det låter bara som ännu ett försök av den misslyckade sonen att pressa honom på pengar. Men han tar ändå kontakt med sin vän inom polisen som i all tysthet ser till att fallet hamnar hos kriminalkommissarie Nick Johansson och hans kollega Klara Pil. Snart efter det tar fallet en allvarlig och makaber vändning. Tiden håller på att rinna ut, men hur ska man kunna finna någon när man inte ens får nämna vem det är man söker? 

Fångad är den femte boken i deckarserien om Nick Johansson och Klara Pil. Boken släpps både som ljudbok och tryckt bok.

“Nick var benägen att hålla med. Att vara rik som ett troll var tydligen ingen garanti för ett problemfritt familjeliv. Snarare tvärtom verkade det som. Nu när han inte längre behövde springa på som om han hade eld i baken så var det enklare att använda huvudet. Han kom osökt att tänka på att Peders nya fru nog var den som hade mest att vinna på om något hände Martin.”
— ur boken.

Lotta Luxenburg bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Sundsvall. Hon har på Lind & Co givit ut böckerna Försvunnen, Spårlöst, Förföljda och Jagad som alla har blivit enorma lyssnarsuccéer. Lotta Luxenburgs böcker är sålda i fler än 220 000 exemplar.

 

Fångad släpps den 19 augusti 2021. 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Emma Ahreborg
Presskontakt
Emma Ahreborg