2019-01-30 06:30Pressmeddelande

Kristian Pellas debutbok blandar framtid, nutid och dåtid

Boksomslag: Där för evigt Boksomslag: Där för evigt

Kristian Pella debuterar nu som författare med boken Där för evigt. Boken sträcker sig från sent 1910-tal till nutid och en bit in i framtiden. Det är en resa i tiden som bygger på verkliga händelser och familjeskrönor som överlevt.

— Boken har sitt fokus kring existentiellt sökande. Vart kommer vi ifrån? Och vart är vi på väg? Meningen med livet som inte med lätthet går att säga. Föreställningen om en fortsättning i en värld bortom denna. Det bibliska språket lyser ibland igenom och jag använder det som metaforer som har betydelse för berättelsen och dess sökande, säger Kristian Pella.

Boken är en berättelse med tillbakablickar i tiden, med livshändelser, drömmar och minnen som griper tag i varandra. Det handlar också delvis om Kristian Pellas far och farföräldrar som har upplevt två stora krig. Hans far tog sig som ung, tillsammans med många andra, över finska viken i en överlastad liten träbåt år 1943 på flykt undan kriget och nazitysk krigstjänst. Men det handlar också om hur hans farföräldrar träffades i Estland och om hans estlandssvenska anknytning.

Boken är inte självbiografisk, utan fokuserar mer på nedslag i olika tidsperioder. Kristian kommer från en berättande familj som fört vidare berättelser i årtionden och nu är det hans tur att göra detsamma med boken Där för evigt.  

"Inte utan saknad tänker jag ibland på gångna tider, människor som format mig men som nu sedan länge är borta. Deras berättelser och livsvisdom rymmer oceaner av erfarenheter och minnen. I drömmen går jag åter till sjöss. Ibland möter jag glömda vänner från en annan tid. Det finns avtryck som aldrig går bort." — ur boken

Kristian Pella är teologie doktor i religionshistoria med starka band till Japan men med sina rötter i Eskilstuna. En skrivarkurs på Nordupplands författarskola på Lövstabruk, arrangerad av Nordens Biskops Arnö i början av 00-talet innebar att han började skriva på allvar. Skrivandet är ett viktigt inslag i Kristians tillvaro.

 

Presskontakt: 
Vilhelm Hanzén 
+46 73-690 74 09

 


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med influencers som Yoga Girl och Ångestpodden, böcker och författare och företag, särskilt inom techsektorn.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén