2019-08-31 07:00Pressmeddelande

Konstnären Tomas Vagner hänger ut på Galleri Bellman

Tomas VagnerTomas Vagner

Tomas Vagner är konstnär som målar intuitivt, personligt och abstrakt. Hans, ofta stora, tavlor tar för sig och ger ett rum karaktär. Nu hänger Tomas ett urval av sina tavlor på Galleri Bellman i Stockholm. 

— Jag har alltid älskat konst. Det är fantastiskt spännande med stora tavlor. Om jag gjort rätt från början hade jag aldrig gjort nåt annat än målat. Konst kan ju vara vad som helst, att förklara min konst och dess ”varför” kan bli fel. Jag målar främst för min egen skull, samtidigt vill jag kunna leva på konsten. Viktigast är att jag själv vill ha det färdiga resultatet på en vägg hemma. Jag slutar inte på en målning förrän jag hittat dit. Jag litar på mig själv, på min egen känsla och smak, är inte ängslig och undrar vad andra tycker och tänker - och jag tror mina köpare är likadana. Det har ju visat sig att folk tycker om det jag gör, jag behöver aldrig försvara mitt måleri. Tvärtom, säger Tomas Vagner.

På utställningen STORT väljer Tomas Vagner att i första hand presentera större målningar i jordnära färger. Med sin abstrakta, kraftfulla och karakteristiska målarstil hittar han harmoni mellan färg, form och yta. Tomas är contemporary, vilket innebär samtida, tidlöst, modernt och unikt. 

Tomas Vagner är konstnär, född och uppvuxen i Norrköping, och beskriver sig själv som rastlös och nyfiken på förändringar. Han har bott i Spanien, London, New York, Stockholm och nu i Örebro.

 
Information om utställningen STOR
Galleri Bellman
Bellmansgatan 9, Södermalm, Stockholm
Den 6-11 september 2019
Öppet kl 12-20 alla dagar

 

Läs mer här: www.vagner.se

 


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med varumärken som Yoga Girl och Framgångsshowen, böcker och författare och företag, särskilt inom techsektorn.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén