2020-12-15 07:05Pressmeddelande

Konstnären Hanna Widerstedt om sina tuffaste år i ny bok

Den tidigare bloggaren och Big Brother-deltagaren Hanna Widerstedt berättar öppenhjärtligt i Till mina torskar om de värsta åren i sitt liv. En del av livet som bland annat innehåller kallhamrade hallickar, eskortresor med kändisar och smutsiga bordeller med torskar som tycker det är lika odramatiskt att köpa sex som att äta hamburgare.

– Det här är min berättelse om mina senaste sju år. Boken innehåller många mörka kapitel om prostitution, psykopatiska män, självmordsförsök och feldiagnostiseringar. Men livet kan vända och nu är jag tacksam och förundrad över hur bra det har blivit, och att jag avslutar boken på ett ljust sätt, säger Hanna Widerstedt.

2012 var hon Sveriges mest googlade person. För att glömma vad alla tycker om henne, hennes blogg och den fejkade relationen med influencern Jockiboi lämnar Hanna Sverige. Hon flyttar till Berlin för att bli konstnär. Det visar sig vara mycket svårare än hon trott. Hon söker extrajobb, men får nej överallt eftersom hon inte kan tyska.

I staden kryllar det av strippbarer och bordeller, en kvälls dansande på en klubb leder till att hon senare börjar sälja sex. Det är ett steg in i en värld som är svår att ta sig ur. Hon hamnar i destruktiva relationer, blir gravid och tvingas göra abort. Hanna varken dricker eller drogar. Istället blir hon shoppingberoende, hetsäter och tar milslånga promenader för att straffa sig själv. När lättklädda bilder och rykten når Sverige vågar hon inte återvända hem utan börjar skära sig själv och försöker ta sitt liv. 

Tiden i Berlin även innehåller många ljusa stunder ihop med bästa vännen Vanessa, en transkvinna från Rumänien.

"I min hand ligger sömntabletter. Ska en burk räcka för att dö? Jag har aldrig försökt att ta mitt liv förut. Det är nog för få tabletter. Jag öppnar en ny burk och häller ut några till. På stolen står det skitiga glaset med vatten som jag ska svälja ner tabletterna med. Hela balkongen är skitig. En nersliten, svart Ikeasoffa, alltid fuktig av regn, och ett vitt plastbord. Två, vita plaststolar. En stor glasburk med fimpar som simmar runt i regnvatten som färgats gulbrunt."
– ur boken.

I Till mina torskar varvas upplevelserna i Tyskland med återkomsten till Sverige. En återkomst som blir en tuff bearbetningsperiod då allt inte går att lämna bakom sig. Ett stort hinder är att hon inte har några som helst pengar, hon är fattigare än tiggaren som hon möter på Stockholms centralstation. Boken är även en berättelse om en förlorad barndom och om kärleken till kaninen Ester, som blir ett substitut för det barn Hanna pressades att ta bort.  

Hanna Widerstedt blev känd som kontroversiell bloggare och Big Brother-deltagare. Efter att i många år försörjt sig på att sälja sex i Berlin lyckades hon nyligen ta sig loss och hem till Sverige för att starta ett nytt liv som konstnär. 

Leone Milton är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit fem böcker, bland andra Den motvilliga modellen och Plastikkirurgen.

 

Boken släpps den 21 januari 2021. 

 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.

Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén