2019-11-08 06:20Pressmeddelande

Karl Martindahl släpper första fulla EP:n på 14 år "Den är skitbra!"

Karl Martindahls nya EP: Seeds of Gold Karl Martindahls nya EP: Seeds of Gold

23 april i år släppte Karl Martindahl sin comebacksingel Only love can, som ett första smakprov inför kommande EP. Nu är han aktuell med den slutgiltiga produkten Seeds of gold - en känslopackad samling av Karls tankar och upplevelser. Det allra bästa han har gjort, säger han själv.

– Det här är så jävla bra! Och så enormt skönt att få ur sig något som jag på varje punkt kan stå för. Till hundra procent. Känslor, riktigt bra musik, starka texter och viktiga budskap. Detta är musik som har gjort stor skillnad i mitt liv, och min förhoppning är att den även ska beröra andra människor, och få dem att både känna och tänka, säger Karl Martindahl.

När Karl började odla ett trädgårdsintresse fann han äntligen vägen ur en lång tids utmattning, depression och ångest – och hittade därigenom ny inspiration att skriva både musik och böcker. Under våren utkom han bland annat med debutboken Den goda skörden, som fick stor uppmärksamhet i media. Och likt boken handlar låtarna på Seeds of gold om att ta itu med känslor och tankar som varit i omlopp. Seeds of gold:s låtar har fungerat som en renande process. 

– Detta är min käftsmäll på det mörker jag gått igenom. Jag har fortfarande dåliga dagar, för de är oundvikliga, men de styr mig inte längre. Med Seeds of gold har jag gått på djupet och lyckats skriva berättelser i låtform, som gjort mig både förbluffad och förundrad. Det här är låtar som jag själv blir väldigt berörd av. Musik i gränslandet mellan det mörka och det ljusa. Om sanningar, lärdomar, kärlek, respekt och förståelse. 2019 är verkligen ett skördeår för mig. Jag kände att jag med boken och låtarna satt på en liten skatt. Nu äntligen delar jag med mig av dessa guldkorn, Mina Seeds of gold, säger Karl Martindahl.

Seeds of gold innehåller de nya titlarna: 

Only love can:
"Den här låten har kommit att bli min "sanning". Om att kärlek och empati står över alla religioner och olikheter."

Talk it all out:
"Är en berättelse om en sprucken vänskapsrelation, eller kanske hellre brödraskap, som aldrig riktigt fick ett avslut. En historia om saknad, sorg och självrannsakan, men också om fina minnen och ett hopp om att kanske till slut åtminstone kunna prata ut om allt."

Till harvest moon:
"Handlar om hur naturen visade vägen mot ljuset för mig. Träden, blommorna, grödorna och skogen skänkte terapi, tröst och hopp när mörkret var så påtagligt i mitt liv. Den handlar om att låta själen växa och gå i blom och att skörda det goda."

Book of love:
"Är en fortsättning på Only love can, kan man säga. Den handlar om att välja kärleken som frekvens och om empati som riktlinje . Det är min tolkning av Peace, love & understanding och om att sträva efter det goda. Med sitarer och kärlek kommer man långt."

Karl Martindahl är artist, låtskrivare och kanske mest känd från TV-programmen Fame Factory och Melodifestivalen som han medverkade i 2004 och 2005. Men redan som tolvåring hade han framgång med bandet The Flying Eagles, vars mest kända låt är Philippa. Nu är han bland annat aktuell med ny musik och föreläsningar.

 

Låtarna släpps och finns att lyssna på hos musikstreamingtjänster fredag 15/11. 


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med flera av de största bokförlagen och varumärken så som Yoga Girl och Framgångsshowen, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén