2020-10-22 05:05Pressmeddelande

Kajsa Ingemarsson släpper ny bok om livsvisdom

Bokomslag: Att landa som en tranaBokomslag: Att landa som en trana

Kajsa Ingemarsson, författare till sju bästsäljande romaner - däribland “Små citroner gula” - samt den banbrytande trilogin “Hjärtats väg”, är tillbaka med en ny roman. Att landa som en trana är en bok genomsyrad av tidlös visdom, hopp och kärlek. Med önskan att hjälpa och guida läsarna på deras livsvandring delar den odödlige Greven generöst med sig av osannolika anteckningar från sina många och varierande liv. Boken är Kajsas första sedan 2016.

Att landa som en trana är en bok som verkligen ville komma ut detta märkliga år, 2020. Jag har jobbat med den i snart fem år, men när pandemin bröt ut på allvar under vårvintern var det som att Greven ropade: NU!!! Det är på många sätt en märklig historia, den har varken början eller något tydligt slut. Faktum är att det inte är någon berättelse över huvud taget, snarare en samling osannolika anteckningar i Grevens tid. Ändå vill jag, på trots mot berättarjaget själv, hävda att här finns en röd tråd som utgår från en tilltro till människan, vad vi kan och förmår när vi får fatt i oss själva. På så vis kan man säga att den handlar om det jag alltid skrivit om: Vändpunkter och ljusningar, säger Kajsa Ingemarsson.

Bokens berättare kallar sig själv Greven, en bokstavligen odödlig gestalt som med humor, elegans och en nypa provocerande uppriktighet delar med sig av erfarenheter från sina många liv. Vare sig han befinner sig i det gamla Egypten, i revolutionens Frankrike eller i självaste gudarnas boning förmedlar han sina berättelser med en aldrig sinande empati och förståelse för människans villkor. Hans önskan att hjälpa, guida, undervisa och med egna exempel visa hur även den snårigaste väg så småningom leder till upplysning, är lika underhållande som full av förtröstan.   

"Mitt förslag till dig lyder som så: Låt oss vandra sida vid sida en tid. Låt oss samspråka om än det ena och än det andra. Tala och lyssna. Livet är till för att delas, det är min övertygelse, och i min ensamhet saknar jag ständigt ditt sällskap. I utbyte mot ditt förtroende lovar jag att underhålla efter bästa förmåga. Jag erbjuder mig att fiska djupt i minnenas brunn för att finna sådant du kanske roas av; en förfärande berättelse om skurkar av värsta sort, en skimrande anekdot om en ängels sällsynta besök, ett heligt vittnesmål om en mästares födelse. Inget av detta tänker jag undanhålla dig. På köpet kan hända att du får uthärda en och annan drapa. Jag säger det med en gång, jag förivrar mig lätt när ämnet är det rätta och ingen stoppar mig."
— ur boken

Kajsa Ingemarsson har sedan sin debut som författare 2002 skrivit en lång rad framgångsrika böcker vars upplyftande innehåll lästs och hyllats av hundratusentals läsare världen över. Hennes romaner - med titlar som Små citroner gula, Lyckans hjul och Någonstans inom oss - har alla varit bästsäljare. 2013 bytte hon inriktning på sitt författarskap med Den magiska gnistan, som blev inledning till trilogin om Hjärtats väg, böcker med existensiellt innehåll för den moderna tidens människa som söker sina svar långt bortom dagens quickfix-lösningar. De senaste åren har hon tillsammans med en musiker skapat meditationsserien A Mystical Journey, och hon är också verksam som föreläsare och inspiratör inom områden kopplad till fördjupad självkännedom och välbefinnande.

 

Boken utkommer den 4 november 2020. 

 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén