2019-11-06 06:30Pressmeddelande

Humorgåvan med Özz Nûjen i spetsen bjuder in till skratt för välgörenhet

Den tredje februari sammanstrålar Sveriges komikerelit för ett skratt som gör gott. Under den årliga välgörenhetsgalan Humorgåvan på Intiman i Stockholm väljs varje år en ny ambassadör. Årets upplaga leds av Özz Nûjen som valt Kurdiska Biblioteket i Alvik som kvällens välgörenhetsmål.  

— Mitt val av välgörenhetsmål handlar om vikten av litteratur och allas rätt till det. När statsbidragen sänks, så hotas också den enda heltidstjänst de har kvar på Kurdiska Biblioteket. För många är det viktigt att kunna ta del av sitt arv och att det inte förgås. Att kunna ta del av sin egen kultur leder inte till större klyftor - snarare att vi har mer att dela med varandra. Att få samla pengar till detta genom att skratta tillsammans känns viktigare än någonsin förr, säger Özz Nûjen. 

Humorgåvans elva namnkunniga komiker är: Özz Nûjen, Johan Glans, Ann Westin, Therese Sandin, Hampus Hedström, Marika Carlsson, Hasse Brontén, Johanna Wagrell, Patrik Larsson, Martin Lagos och Babben Larsson. Alla medverkande deltar till förmån för Kurdiska Biblioteket och även Intiman erbjuder lokalhyran kostnadsfritt för att så mycket som möjligt av intäkterna ska kunna gå till ändamålet. Tidigare år har bland annat Måns Möller och Marika Carlsson varit kvällens ambassadörer. Kvällen har sålt slut varje år och den har lockat till sig en trogen publik. 

Det Kurdiska Biblioteket är en politiskt och religiöst obunden institution som bildades 1997 av Nedim Dagdeviren. Biblioteket verkar för att tillgängliggöra det kurdiska kulturarvet till alla.


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med flera av de största bokförlagen och varumärken så som Yoga Girl och Framgångsshowen, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén