2020-05-26 06:00Pressmeddelande

Gammalt mejeri får nytt liv - som antikbutik och café

Anki WallAnki Wall

Några mil utanför Mariannelund ligger Karlstorp och där finns ett gammalt mejeri, men dess innandöme består inte längre av mejeriprodukter utan idag har platsen gjorts om till ett utflyktsmål. På Gamla mejeriet finns nu en antikhandel, ett kafé, möbelrestaurering, kursverksamhet samt en övernattningsvåning. 

— Vi som driver Gamla mejeriet, Anki och Thomas, flyttade till Karlstorp för tio år sedan. Vi bor med våra tre barn på gångavstånd från Mejeriet. Vi har tidigare drivit möbelrestaureringsveksamheter i Stockholm, och även arbetat inom byggnadsvård. Jag har dessutom ett genuint intresse för matlagning och bakning. Tanken bakom Gamla Mejeriet är att skapa ett besöksmål vi själva skulle velat besöka, säger Anki Wall. 

Det var för fem år sedan som paret köpte mejeriet och efter det renoverade de byggnaden, men la stor vikt vid att behålla så mycket detaljer som möjligt. Båda har tidigare drivit möbelrestaureringsveksamheter i Stockholm, även arbetat inom byggnadsvård, och är utbildade möbelkonservatorer på Carl Malmsten CTD. 

På mejeriets kafé är det Anki som lagar och bakar allt själv, de har nya menyer varje vecka och hon använder bara närodlade och närproducerade produkter. Under sommarsäsongen, som startar efter Kristi himmelsfärd, har de öppet mellan torsdag och söndag. 

— Det är många som inte vet om att Karlstorp finns, men det vill vi ändra på. Här finns en otroligt vacker natur och vårt mejeri ligger alldeles vid ån. Så utöver att kunna ta del av antikviteter och god mat är sommarnaturen mycket inbjudande. Vi planerar att i sommar ha en hel del aktiviteter för barn och en boulebana är på väg. 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med flera av de största bokförlagen, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Emma Ahreborg
Presskontakt
Emma Ahreborg