2019-11-20 06:30Pressmeddelande

Frida Skybäck nominerad till Der LovelyBook Leserpreis 2019

Författarporträtt: Frida Skybäck Författarporträtt: Frida Skybäck

Svenska författaren Frida Skybäcks bok Bokhandeln på Riverside Drive har nominerats till årets roman i det årliga läsarpris som delas ut av Der LovelyBook - Tysklands största litteratursajt. Hon är nominerad i romankategorin tillsammans med stora författarnamn som Margaret Atwood, Nora Roberts och Jojo Moyes. 

— Jag är otroligt stolt och glad över att min bok når en bred publik utanför Sveriges gränser. Jag hade nog aldrig väntat mig att min feelgood-debut skulle få ett sådant fantastiskt mottagande och ännu mindre att den skulle kortlistas till ett fint litteraturpris. Nu väntar jag med spänning och håller tummarna att det når hela vägen fram, även om det redan känns som en vinst att vara nominerad tillsammans med några av mina stora författarförebilder. Extra kul är det att boken så tydligt har fått vingar i fler länder, säger Frida Skybäck. 

I år delas LovelyBooks läsarpris ut för elfte året i rad. Den 28 november tillkännages vinnarna i de 16 olika kategorierna och tusentals läsare bestämmer vilka böcker som kommer att vinna de eftertraktade guld-, silver- och bronsutmärkelserna. De senaste åren har gensvaret varit stort - något som gjort Der Leserpreis till det största priset som delas ut med hjälp av läsare i tyskspråkiga länder. Den andra svensken som också är nominerad till LovelyBooks läsarpris i romankategorin är Fredrik Backman. 

Frida Skybäck gjorde sin feelgooddebut 2018 med Bokhandeln på Riverside Drive som hyllades av både läsare och kritiker och som har sålt i mer än 115 000 exemplar. Under hösten kom uppföljaren Bokcirkeln vid världens ände och hon har även skrivit den uppskattade historiska trilogin om systrarna Stiernfors i 1800-talets Skåne.


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med flera av de största bokförlagen och varumärken så som Yoga Girl och Framgångsshowen, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén