2020-04-16 05:30Pressmeddelande

Författaren bakom romanserien om Agnes släpper ny fristående roman

Bokomslag: Vindarna viskar ditt namn Bokomslag: Vindarna viskar ditt namn

Anne-Lie Högberg har berört många läsare med böckerna om Agnes. Hennes nya roman Vindarna viskar ditt namn är helt fristående, men inspirerad av en verklig händelse som funnits med henne sedan tidigt 80-tal. Boken handlar om en händelse som gör att sanningar vägrar begravas och där det förflutna gör allt för att komma ikapp. 

— Mitt egna liv blev inspiration till mina två första böcker. Dessa händelser har påverkat handlingarna ganska mycket, men en hel del är också tagit fritt ur min fantasi. Responsen jag fått från min läsekrets har varit enormt positiv. Och det har också fått mig att förstå att detta är något jag vill fortsätta med. Men denna gång handlar det inte om en egenupplevd händelse, utan jag inspirerades av en händelse som jag minns från min skoltid. Jag har alltid undrat vad som hände den gången. Och så skrev jag den här historien utifrån min fantasi. Vad som hände där och då vet jag inte. Och har inte efterforskat efter det heller, säger Anne-Lie Högberg.

Vindarna viskar ditt namn cirkulerar kring de tre kvinnorna Vanja, Lina och Lily. Karaktären Vanja lämnar både sin hemort och sitt förflutna för den lockande tjänsten som reporter 30 mil söderut. Men när allt det som lockat visar sig vara en irriterad och otrevlig arbetskamrat och en enformig miljö börjar hon tvivla på om hon tagit rätt beslut. När hon råkar på en gammal artikel om en händelse som ingen vill prata om börjar hon i hemlighet att undersöka det som hänt. Det som ingen vill kännas vid. Allt för att förtränga det som hon själv lämnat bakom sig.  

Linas liv är perfekt. Hon har Jesper, Melker, ett heltidsjobb och ett fint hus. Men det är något som skaver när småbarnslivet och vardagen går som på repeat. Hon inser att den gnista som Jesper en gång tände långsamt håller på att slockna. Och när någon annan blåser liv i hennes glöd vet hon inte om hon ska våga ta klivet ut i det okända.  

Lilly var en gång ägare och grundare för lokaltidningen som alla på orten ivrigt väntade på. Då hade allt varit nytt och spännande. Nutiden skrämmer henne. Nya bekantskaper också. Så när Vanja börjar ställa frågor drar hon sig instinktivt undan. Snart gör sig det förflutna påmint, och sanningarna som uppdagas förändrar allt.  

"Vanja tog en klunk från det varma teet och sorterade tidningsurklippen som hon fått med sig. De flesta hade Lilly skrivit. Vanja var imponerad av Lillys journalistik, hon var duktig. Och hon kunde inte förstå varför Lilly valt att gå vidare med att bara vara säljare. Vanja hade ställt sin papperskorg bredvid sig och kastade ner det mesta när en liten notis fångade hennes intresse. En som var mycket kortare och ordfattigare än alla de andra. Vanja förde handen mot munnen när hon läste raderna. ‘870727 - En okänd nyfödd gosse har hittats död i ett dike i utkanten av Bålsta. Barnet begravdes i stillhet i Håbo kommun och akten bekostades av de sociala myndigheterna’."

—  ur boken

Anne-Lie Högberg bor i Bålsta utanför Stockholm, och jobbar som ekonomichef på deltid. När hon inte skriver tar hon hand sin stora familj. Hennes första bok Det kommer aldrig mer vara du, utkom 2013, uppföljaren Väck mig när det är över släpptes 2016. Och i juni 2018 släpptes tredje boken, Innan vi visste allt om varandra.

 

Boken utkommer den 29 april 2020. 

 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med flera av de största bokförlagen, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Emma Ahreborg
Presskontakt
Emma Ahreborg