2019-06-10 08:17Pressmeddelande

Författarduo aktuell med träningsguide för motvilliga

Bokomslag: Stor & Stark - träningsguide för motvilliga Bokomslag: Stor & Stark - träningsguide för motvilliga

Anna Suvanna Davidsson är bland annat känd som Apan satt i granen på Instagram, där hon följs av närmare 30.000 personer, men också som skönlitterär författare. Nu släpper hon för första gången en träningsbok tillsammans med personliga tränaren Elin Junsjö Bjärkstedt och fotografen Jenny Brandt Grönberg. Men det är ingen vanlig träningsbok. Stor och stark: träningsguide för motvilliga riktar sig till dem som vill träna på egna villkor och utefter sina förutsättningar.

— Vi tror att det finns många förutfattade meningar om hur ett träningsliv kan se ut. I denna bok vill vi med hjälp av min personliga berättelse och Elins handfasta råd erbjuda en verktygslåda fylld av möjligheter. Detta är en bok som handlar om att bli kroppskompetent utifrån sin egen förmåga. Den handlar inte om att höja sina krav, utan om att istället sänka ribban till en rimlig nivå och på så vis hitta kraften att utmana sig själv och växa. Boken är för alla som drömmer om att bli stora och starka, fysiskt och psykiskt, säger Anna Suvanna Davidsson.

Stor och stark är ingen klassisk träningsbok. Det är en kärleksfull och personlig guide som riktar sig till människor som inte känner igen sig i utbudet av vanliga träningsböcker. Med personlig och professionell erfarenhet av att arbeta med kropp och knopp bjuder Anna och Elin in till ett perspektiv i träningsvärlden där man får styra själv utefter egen förmåga och målsättningar.

Förhoppningen med denna bok är att läsaren ska få känna sig kompetent i sin egen träning och att den inspirerar hen till att vilja och våga börja använda kroppen.

Bokens bilder är tagna av fotografen Jenny Brandt Grönberg vars signum är att hitta konst i vardagskaoset - något hon gjort även i Stor och stark.

“Jag önskar att jag kunde reproducera och sälja min egen ingång till träningen när jag som tränare möter nya människor. Det var en sådan befrielse att få börja leka träning före den stora hälsoboomen, före Instagram och miljoner träningsexpertpoddar. Jag upptäckte träning på det sätt som jag önskar att människor fick inleda sitt sexuella liv: utan föreställningar om hur det ska kännas eller göras, utan bilder i hjärnan av hur man ska se ut eller anspråk på hur ofta man ska göra det. Att istället för att ställas inför en massa krav få utforska och känna efter vad det gör med en som människa.”  — Elins ord, ur boken.

Anna Suvanna Davidsson är författare och lärare. Parallellt med författarskapet är hon en feministisk röst med ett stort intresse för sexualfrågor, både som krönikör och i sociala medier under signaturen “Apan satt i granen”.

Elin Junsjö Bjärkstedt är den personliga tränaren som upptäckte skivstång och kettlebell strax efter att hon i tät följd fött sina två barn. Hon har bland annat drivit crossfitgym, skrivit krönikor och reportage till träningstidningar samt coachat i SVT-programmet Svett & Etikett.

Jenny Brandt Grönberg är fotograf och bloggare. Jenny håller till i sin studio på den skånska landsbygden utanför Ystad där hon gör bilder tillsammans med maken, illustratören Jens Brandt Grönberg, i det gemensamma företaget JennyoJens.


Boken utkommer den 17 juli 2019. 

 


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med varumärken som Yoga Girl och Framgångsshowen, böcker och författare och företag, särskilt inom techsektorn.

Kontaktpersoner

Rebecca Törnroos
Presskontakt
Rebecca Törnroos