2023-09-11 06:30Pressmeddelande

Flora Magica – en livsbejakande bokexplosion i fyrfärg

Nu finns en ny fotokonstbok som inspirerar till att tänka annorlunda och självständigt kring ritualer och växtlighet. Boken är en hyllning till livet och alla de som finns med oss i våra tankar.

Vi människor har alltid uppmärksammat olika livspassager med ritualer. Första flytten, pensionen, puberteten, skilsmässan – det finns många anledningar att samlas för att fira, hylla eller få stöd av varandra.

I Flora Magica frodas idéer, kunskap och fotokonst där blad och blomster sätter sprätt på renhorn, skymtar bakom solfjädern, spretar i svettiga bröllopsfrisyrer och gör glasstårtan ännu smaskigare.

Färgsprakande brudar, egensinniga barn och pensionärer med attityd möter starka personligheter som Miss Li, Kim Cesarion, Frida Ronge, Lars Wallin, Roger Dupé, Åsa Beckman, Anna Lindman och Dick ”Cowboykåken” Bewarp.

– Vi ville skapa en bok som bejakar gemenskap och livslust i både bild och text, säger författarna Athina Strataki och Elisabeth Krogh.

– Det var spännande att utforska vad Helle Klein anser om skilsmässoceremonier och höra vad Cristopher O’Regan funderade på inför sin femtioårsdag. Och hur tänker Plura kring sin pension?

Flora Magica är en färgsprakande inbjudan till fest, tröst och gemenskap – eller som Kim Cesarion säger: ”Att dela glädjen är dubbel glädje, delad sorg är halva sorgen.”

Om författarna: 
Athina Strataki är konstnär och fotograf som fått flera internationella utmärkelser och priser. Hon har haft flertalet separatutställningar och är representerad både i Sverige och internationellt. Se även www.athina.se

Elisabeth Krogh är journalist inom trädgård, livsstil och olika kulturuttryck. Hon har även arbetat som chefredaktör och skriver manus för historiska utflykter och stadsvandringar.

 

Boken släpps den 20 september. 

 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.

Kontaktpersoner

Rebecca Törnroos
Presskontakt
Rebecca Törnroos