2019-01-04 05:50Pressmeddelande

Droger, invandring och sex tar plats på scen i Malmö

Hur kan vi?Hur kan vi?

Ann Heberlein, Hanif Bali, Gudrun Schyman; invandring, sex, jämställdhet, konsumtion, narkotika och religion. Malmöprofilen Navid Modiri har i podden och YouTube-kanalen Hur kan vi? bjudit in provocerande, utmanande och inspirerande gäster till samtal om stigmatiserade ämnen. Den 15 januari kommer flera av poddens gäster samtala med Navid Modiri på scen i Moriska Paviljongen.

– Att ta podden Hur kan vi? till en live-scen känns som ett självklart steg. Människor törstar efter riktiga samtal. Att eventet är slutsålt och trycket på biljetterna har varit superhögt tyder på att människor vill träffas och prata om de här sakerna. De har förtroende för att vi är en aktör som kan hjälpa dem med det. Det är en mänsklig rättighet att bli kränkt, säger Navid Modiri, inititativtagare till och samtalsledare i podden och YouTube-kanalen Hur kan vi?.

Under fyrtiotvå avsnitt har podden och kanalen på YouTube gjort människor arga, triggade, inspirerade och förhoppningsvis även bidragit till ett högre tak i det svenska samtalsklimatet. Med nära en miljon visningar på YouTube och över en halv miljon lyssnade avsnitt i podcasten tas samtalet nu ut på scen. Den 15:e januari bjuds gäster från poddens första säsong, samt lyssnare, in till ett live-samtal i Malmö där man kommer fortsätta att prata om dessa viktiga ämnen.

– Jag tror på det mänskliga samtalet och att vi behöver bli bättre på att prata med varandra. Våga ha sunda konflikter, trigga det som gör ont och är obekvämt och ta i samtal, personer och ämnen som är tabu. Jag tror samtalet har en helande, utvecklande och stärkande kraft, men jag tror inte för den sakens skull att det är en lätt eller enbart trevlig väg att gå. Yttrandefrihet är jobbigt och många behöver bli kränkta för att nå dit. Om vi inte kan prata med varandra kan vi inte heller leva tillsammans i ett samhälle, säger Navid Modiri.

Under kvällen kommer besökarna ha möjlighet att träffa gäster från podden och även lyssna till vissa av dem samtala på scenen.

– Drömmen är att göra en konferens med ämnen som droger, sexarbete, dödshjälp, yttrandefrihet och invandring. Att då bjuda in gäster och talare som vågar säga andra saker än det som ekar i media och kunna fylla en konferens med samtal som kan skava och innehålla olikheter utan att det blir hot, våld och en fara för varken gästerna eller talarna, säger Navid Modiri.

Plats: Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2, 214 22 Malmö
Tid: Den 15 januari 2019, kl. 18:00 - 23:00

Läs mer om podden och kanalen på YouTube här. 

För mer information, intervjuer och pressackreditering, kontakta:
Vilhelm Hanzén, Gul PR
vilhelm@gulpr.se eller 0736-90 74 09Om Gul PR

Gul PR


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén