2023-05-03 07:05Pressmeddelande

Debutförfattare släpper övernaturlig romance

Lågstadieläraren Jaqueline Lundqvist har vuxit upp med att läsa böcker som Twilight och Harry Potter. I sin debutbok I månskenets famn skriver hon själv en bok inom genren paranormal romance. Romanen utspelar sig i gymnasiet och fokuserar på relaterbara teman som vänskap, kärlek, osäkerhet och att lita på sina vänner.

— Under mina första år som lärare föddes inspirationen till min debutroman, I månskenets famn. Jag ville skriva en spännande bok med övernaturliga element och intressanta karaktärer. Bokens handling var redan klar i mitt huvud när jag började skriva och det var viljan att få dela berättelsen med andra som blev drivkraften under skrivprocessen. Genom att förena mina intressen har romanen formats till berättelsen den är idag, samtidigt som jag har funnit en passion och riktning som författare. Med boken är jag också glad att lyfta paranormal romance-genren, säger Jaqueline Lundqvist.

Nytt år, nya möjligheter, tänker Loreena när hon går genom den pampiga skolporten för sista året på gymnasiet. Hennes hjärta slår hårt i bröstet när hon får reda på att Louis, hennes hemliga förälskelse, ska gå i hennes klass. Hon är ännu ovetande om att en ny kille ska börja i klassen samma dag, Angelo, som snart kommer att förändra hennes liv.

Efter en upptäckt i skolbiblioteket tvingas Loreena välja mellan att stanna kvar i alla logiska förklaringar eller öppna upp sig för det okända och lösa ett flera hundra år gammalt mysterium. Loreenas val leder henne ut på en känslofylld resa där två livsöden från olika tidsåldrar möts och öppnar dörren mellan dröm och verklighet. En resa till mysteriets begynnelse i månens glittrande silversken.

I månskenets famn är en paranormal romance som handlar om vänskap, kärlek och svek. Om att våga lita på den inre kompassen och hjärtats röst när slöjan mellan sant och falskt dras undan.

Loreena tittar på boken igen och känner en märklig dragning till den. Det känns som att boken har en historia att berätta. Hon sträcker försiktigt ut handen för att ta tag i boken, men tvekar och drar sedan tillbaka handen. Angelo ser på henne och ler försiktigt.
– Det är bara en bok, Loreena. Det är inget att vara rädd för.
– Kan du läsa vad som står i den?
Angelo öppnar boken och granskar innehållet. Han bläddrar genom sidorna och nickar sedan nöjt.
– Det verkar vara en sorts berättelse. En saga, kanske. Inte så lång heller. Vill du att jag ska läsa den högt för dig?
Loreena tvekar ett ögonblick. Hon tittar sig omkring i biblioteket och märker att solen börjar gå ner utanför fönstren. Tröttheten är påtaglig, men hon kan inte motstå nyfikenheten för bokens innehåll.
— ur boken.

Jaqueline Lundqvist är 28 år och jobbar som lärare. Hon är från Jönköping och bor numera i Mölndal. I månskenets famn är hennes debutbok.

 

Boken släpps den 11 maj. 

 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Rebecca Andersson
Presskontakt
Rebecca Andersson