2019-03-13 05:55Pressmeddelande

Bokaktuella personerna bakom Ångestpodden kommenterar Bris-rapport

Igår släpptes Bris årsrapport ”Hur har barn det? Om barns livssituation – trender, utmaningar och möjligheter”. I den rapporteras det bland annat att samtalen om självmordstankar ökat med 66% det senaste året. Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg driver Nordens största podcast om psykisk ohälsa, Ångestpodden, och är aktuella med boken Vi borde vara lyckliga (Forum). Såhär kommenterar de rapporten:

“Att samtalen om självmordstankar har ökat med hela 66 procent känns minst sagt oroväckande. Om det inte är en väckarklocka för Sveriges politiker och vuxna i allmänhet vet vi inte vad som ska till för att få folk att reagera”, säger Ida Höckerstrand.

“Samtidigt skriver de också att många av samtalen handlar om frågor kring livet, kärlek och vänner. Det är lätt att glömma att det som kan tyckas vara ‘mindre’ saker, som att känna sig utanför, kan leda till tung psykisk ohälsa. Det blir liksom något man kan vifta bort med fraser som ‘det går över till du gifter dig’ eller ‘det är bara en fas’. Enligt rapporten tycker de flesta barn att vuxna kan bli bättre på att just lyssna på dem”, säger Sofie Hallberg.

Hela rapporten går att läsa här. 

För ytterligare kommentarer, kontakta Vilhelm Hanzén, Gul PR. Kontaktuppgifter nedan.

Läs mer om Ångestpodden och deras arbete här.

Läs mer om Ida och Sofies kommande bok här.


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med influencers som Yoga Girl och Ångestpodden, böcker och författare och företag, särskilt inom techsektorn.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén