2019-11-12 06:20Pressmeddelande

Bli bättre på att bli bättre med ultralöparens nya bok

Bokomslag: Prestationskoden Bokomslag: Prestationskoden

Nya vetenskapliga rön visar att det finns metoder för att lura kroppen att orka de sista stegen på löprundan eller inom något annat område man önskar prestera. Med hjälp av upptäckterna visar Johan Renström i boken Prestationskoden hur man kan fortsätta att utvecklas, kanske för att bli en duktig löpare, bli bättre på att måla eller helt enkelt vidareutvecklas inom det dagliga arbetet. 

— Det sägs ofta att motivation kommer inifrån, som om du lyfter dig själv i håret eller tar dig i kragen. Men det stämmer inte riktigt. Drömmar och inre sökande leder i sig inte särskilt långt. Motivationen ligger inte gömd i någon vrå av dig själv. Motivation handlar snarare om att du följer en riktning längs en väg. Här är jag nu och dit vill jag komma. Ordet motivation betyder "sätta i rörelse". Du skapar din motivation, säger Johan Renström. 

Johan Renström menar att Prestationskoden går att tillämpa på i stort sett allt som man vill bli bättre på. Man väljer själv sin väg och för att bli bättre gäller samma principer oavsett område. Man jobbar hårt och lugnt. Det hårda handlar om att utmana sig själv. Det lugna om att repetera och lära i komfortzonen. Man vilar och återhämtar sig och sedan går in på djupet för att skapa berättelser och modeller av världen:

HÅRT x LUGNT x VILA x DJUP. 

Det är prestationskoden. Den kan förändra livet, om man själv vill. 

Författaren har själv varit vetenskapsintresserad sedan barnsben och har länge drivit bloggen Hjärnfysik. För tio år sedan började han dessutom att springa och idag tävlar han i trail-och ultralopp. 

"Jag började springa för tio år sedan. Först var det en kamp, sedan en vana som skapade nya vanor. Bit för bit, atom för atom, byggde jag en ny identitet. Det tar ungefär tio år innan alla atomer i en kropp har bytts ut. Jag är bokstavligen en annan människa än den jag var för tio år sedan. Löpningen har gett mig en riktning. Jag har lärt mig mejsla ut meningsfulla stunder ur livet. Jag ser fler perspektiv. Det är genom löpningen som jag lärde mig att det finns en ny, men ganska okänd vetenskap, om hur du gör för att bli bättre på att bli bättre och som kan tillämpas på alla mänskliga beteenden."

— ur boken    

 

Johan Renström är krönikör på Runners World. Han skriver om löpning och vetenskap – två av hans favoritsysselsättningar. Han har även en blogg på Runners Worlds hemsida.

 

Boken utkommer den 3 december 2019. 


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med flera av de största bokförlagen och varumärken så som Yoga Girl och Framgångsshowen, samt företag och profiler.

Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén