2023-05-11 07:15Pressmeddelande

Björn Hellberg firar 65 år som skribent med ny Sten Wall-deckare

I år är det 65 år sedan Björn Hellberg skrev sina första artiklar som journalist. Trots sin ålder på 78 år har han fortsatt att arbeta oavbrutet sedan dess. Nu är han aktuell med Den ultimata stölden, den 27:e boken om Sten Wall.

”I mina deckare har jag ofta byggt intrigerna kring förkastliga företeelser som exempelvis mobbning, stalkning och rasism. När det gäller Den ultimata stölden kombinerar jag ett par avarter. Kommissarie Sten Wall tvingas ta itu med både grov kvinnomisshandel och penningutlåning mot horribla ockerräntor”, säger Björn Hellberg.

Om handlingen i boken:
Mitt i sorgen efter makens bortgång får Mikaela Eggers ett chockerande telefonsamtal. Först tänker hon ignorera det, men då återkommer uppringaren med än mer hotfulla krav. Efter svår beslutsångest beslutar sig Mikaela till sist för att kontakta polisen, trots att hon uttryckligen varnats för att koppla in ordningsmakten. Därefter utlöses en dramatisk och kuslig kedjereaktion. Kommissarie Sten Wall och hans medarbetare i den fiktiva Staden på Västkusten tvingas arbeta på högtryck för att få fast en iskall och samvetslös gärningsman.

Men han var alldeles för medtagen för att orka stilla hennes nyfikenhet på ett begripligt sätt. Han fick bara ur sig att hon kunde räkna med besök framöver – hon var inte säker på att hon hört rätt, och han utvecklade inte sina tankegångar.
Några timmar senare var han borta, och hon satt vid dödsbädden i tung sorg och förvirrad förtvivlan, med ett svagt hopp om att han hängett sig åt osammanhängande fantasier.
Innerst inne begrep hon emellertid att det troligen inte enbart rörde sig om fabrikationer i terminalskedet.
— ur boken.

Björn Hellberg är en mångsysslare som kan blicka tillbaka på en lång och framgångsrik karriär som journalist och författare. Totalt har han skrivit mer än 60 fack- och skönlitterära böcker. Utöver detta innehåller hans cv bland annat fyra segrar av fyra möjliga i SVT:s långkörare ”På spåret”, och en globalt uppmärksammad karriär som tennisexpert. Han har bland annat tilldelats tidskriften Jurys Ture Sventon-pris ”Temmelburken”.

 

Pressröster om Björn Hellbergs förra Sten Wall-deckare, Vena Amoris:

"I vanlig ordning bjuder Björn Hellberg på en välskriven deckare. Han skriver underhållande och läsaren får som vanligt också ta del av hans torra humor."
– Ölandsbladet

"Spännande, lättläst och avgjort ett trevligt tillskott till deckarhyllan."
– BTJ

 

Den ultimata stölden släpps den 8 juni. 

 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén