2018-12-18 05:15Pressmeddelande

Biljetterna slut på tre timmar när Malmöprofil tar steget ut på scen

Pressbild: Henrik Jönsson
Fotograf: Jens NordströmPressbild: Henrik Jönsson Fotograf: Jens Nordström

Biljetterna sålde slut på mindre än tre timmar när Malmöentreprenören Henrik Jönsson lyfter upp sin samhällskritik på den fysiska scenen för att nå fler. Hans kanal på YouTube har fler prenumeranter än många stora mediekanaler och han aktiverar grupper som ofta inte följer samhällsdebatten. Enligt honom själv är det här bara början. Den 20 december kommer han arrangera samtal på temana etablerade medier och nya medier, klassisk kommunikation och digitalisering  i Malmö. Samtalen leds av Navid Modiri.

— Kommunikation är svårt. Historien präglas av missförstånd och motstånd - men också av framsteg. Vad skiljer dagens samhälle från tidigare kommunikationsepoker, och hur undviker vi missförstånden, minskar motståndet och omfamnar framstegen? Vissa saker skaver, men just därför måste vi kunna samtala om dessa frågor. Det vill jag bidra till genom att ta det jag tidigare gjort på YouTube ut på scener, säger Henrik Jönsson.

I början av 2018 slog Malmösonen och entreprenören Henrik Jönsson igenom som YouTuber och han blev snabbt en av Sveriges mest populära tyckare i videoformat. Henriks videor och intervjuer får varje månad fler än en halv miljon visningar och debatteras från vänster till höger på den politiska skalan.

Nu arrangerar han samtal, live på scen, om sina erfarenheter av att skapa engagerande kommunikation. På grund av det enorma intresset sålde morgonsamtalet, som var det första att lanseras, slut på tre timmar. Därför lades ett extrainsatt kvällssamtal till.

— Jag tror att det är viktigt att vi skapa en bättre dialog mellan den native-digitala unga publiken, och den analoga generationen. Det är mitt mål med att börja föreläsa och samtala inför publik, säger Henrik.

Hans följare är bland annat unga vuxna män som annars ofta förlöjligas i etablerade medier, som framstår som mindre pålästa och därför ofta riskerar att hamna i mer högerextrema grupper på grund av att de där blir tagna på allvar. Henrik Jönsson vill hitta vägar till ett mer inkluderande samtal i den mer mainstream samhällsdebatten.

— Samtal är viktigt! Men detta är bara början. Navid Modiri och jag planerar nästa år att lansera fler projekt för att lyfta samtalsnivån från en idag låg nivå, till en avsevärt mycket högre nivå. Det kommer vara jävligt jobbigt, men det är helt nödvändigt för att göra samhällsdebatten tillgänglig för alla - även de vi själva inte håller med om, säger Henrik Jönsson.

Henrik Jönsson har varit entreprenör hela livet och är grundare till bland annat bolaget som driver HUNGRIG.se och VR-simulationsbolaget Divine Robot. Att etablera sig som samhällskommentator började som ett experiment sprunget ur frustration.

Under hela 2018 har olika profiler från politiken, affärslivet och kultursfären kommit till Malmö för att sabrera champagne och diskutera samhällsfrågor med Henrik. Varje lördag morgon släpper Henrik videor om aktuella frågor - allt från klimatpolitik till entreprenörsskap. Målet med kanalen är att göra samhällsdebatten förståelig och tillgänglig för alla.

 

Se Henrik föreläsa 07.30 - 09.30 eller 17.30-19.00 den 20:e december i Malmö. Samtalen kommer livestreamas på Henriks kanal på YouTube. Läs mer om eventet här,

Här kan du se Henriks kanal på YouTube.

Pressbilder finns bifogade.

Presskontakt:
Henrik Jönsson,
070 60 17 167 eller henrik@henrikjonsson.com




Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med influencers som Yoga Girl och Ångestpodden, böcker och författare och företag, särskilt inom techsektorn.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén