2023-02-22 08:05Pressmeddelande

Behovet av att prata om livet betonas i ny feelgood

Psykisk ohälsa, den första kärleken, flytta hemifrån, missbruk och behovet av att samtala med någon. Ellinor Wikmans nya feelgood Möten vi aldrig glömmer är en bok om vilsna unga människor på väg ut i vuxenlivet, fylld av svärta, hopp och medmänsklighet. Den utspelar sig i Göteborg och är en fristående uppföljare på hennes debutroman Kanske vi möts igen.

— När jag haft det tufft i livet har samtal varit läkande. Jag har fått möjlighet att sätta ord på mina rädslor och komma vidare. Jag har också kunnat se vad som är bra för mig och vad jag behövt ändra på i mitt liv för att må bättre. Samtalen behöver inte vara med någon som är utbildad inom samtalsterapi, människor med livserfarenhet kan också hjälpa oss på rätt väg. Min förhoppning med boken är att läsare som har det jobbigt i livet ska känna hopp och kanske till och med hitta verktyg för att ta sig vidare, säger Ellinor Wikman.

Ellinor Wikman har under 20 års tid arbetat inom skolvärlden med elever i behov av stöd. Hon har känt allra mest för de barn som av olika anledningar fått en tuff start i livet. I hennes nya roman Möten vi aldrig glömmer har de två fiktiva huvudkaraktärerna Benjamin och Nelly vuxit upp under sådana förhållanden. Benjamin, 20 år, vill arbeta med bilar men har hoppat av fordonsprogrammet och hamnat i ett alkoholmissbruk precis som sin far. Nelly, 19 år, har precis avslutat sina studier på stylistprogrammet och erbjudits jobb på Bettans hårverkstad. Hon brottas med negativa tankar och längtar efter att hennes föräldrar ska se och förstå henne.

Benjamin och Nelly tvingas till ett kristet sommarläger och placeras av misstag i samma rum. Under tiden på lägret förändras deras inställning till livet och andra saker blir viktiga. Båda längtar efter eget boende och arbete, en möjlighet att komma ett steg vidare mot vuxenlivet. De får känslor för varandra, men oron över att livet ska bli som förut när de kommer hem blir allt starkare. När Benjamins liv når botten inser han att han måste prata med någon om sitt missbruk, då kommer han att tänka på en person från hans förflutna.

Trots alkoholen i blodet visste han att de orden sårade henne. Det var som om alla relationer smulades sönder mitt framför hans ögon så snart han öppnade munnen. Han saknade henne men om hon skulle tjata så fick det vara. Relationen till mormor och pappa var enklare. Det var som om mamma lät hennes problem gå ut över honom.
— ur boken.

Ellinor Wikman är författare och skriver feelgood med sorgkant, böcker fyllda av kärlek, vänskap och personlig utveckling. Ellinor har tidigare skrivit flera kortromaner. Förra året romandebuterade hon med Kanske vi möts igen. Möten vi aldrig glömmer är den fristående uppföljaren.

 

Boken släpps den 1 mars. 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Mikael Stenmark
Presskontakt
Mikael Stenmark