2019-09-05 05:15Pressmeddelande

Artisten Elliphant illustrerar ny bok

Omslagsbild: Cold TurkeyOmslagsbild: Cold Turkey

När journalisten och författaren Ola Brising ger ut boken Cold Turkey - En vuxensaga står artisten Elliphant för illustration av anfangerna i boken. En bok som utmanar, provocerar och inte räds att gå över gränser när ödet ges hjälp på traven genom avancerade vuxennöjen.

— Ola Brising är en god vän till familjen. Han har känt mig sen jag var liten, och vet att jag gillar att rita. Så när han frågade om jag kunde kluddra lite i hans bok sa jag självklart ja. Och sen när jag läste boken var den ju så jävla bra! Jag började rita direkt. Först bara några anfanger som jag messade till Ola och så snart han godkände så flöt det på som kvicksilver. Det var så otroligt kul, säger Elliphant.

Vem är den märklige illusionisten Pseudomorfos, som plötsligt dyker upp på den stora stadens tågstation och får fart på finanserna för den undergångsdömda nattklubben Cold Turkey? Är ägaren Karl en riktig karl och kommer hans fru Emma någonsin att finna lyckan? Kan man lära sig att stoppa tiden genom att studera mystikern Gurdjieff och den nazistiska avsomnade forskningsstiftelsen Ahnenerbes arbete? Styrs världen egentligen av tolv dansande gudar och finns det atlaiter som går runt mitt ibland oss? Är det verkligen möjligt att Jesus i sin nuvarande reinkarnation är en äldre alkoholiserad kvinna som tröttnat på livet efter att ha blivit sviken och sårad av sitt livs stora kärlek? Vad gjorde hon med David Bowie i Berlin 1977? Och vad fan har Jultomten med saken att göra?

Med stora filosofiska frågor om livet och verkligheten utmanar Cold Turkey normer, och lockar till läsning. Packad med 90-talsnostalgi är det en spännande och annorlunda bok som kittlar både det magiska och det realistiska igenkännandet.

— Jag skrev ett första utkast till boken redan 1996, men glömde bort det fram tills nu. Det är svårt att beskriva boken, för den ingår inte i någon speciell genre, men det är mycket magi och kulturhistoria. Boken innehåller filosofiska frågeställningar om livet och skapelsen, men även rått sex, säger Ola Brising.

Den ursprungliga illustratören av boken var konstnären Andreas Blomquist, som gick bort 2007. Boken har även anfanger gjorda av Ellinor "Elliphant" Olovsdotter.

Dörren öppnades långsamt med ett svagt knarrande ljud. In skred en lång, smal man med hög svart hatt. Han var oklanderligt renrakad sånär som på en distinkt, till överdrift inoljad tangorabatt, vilken prydde överläppen. Förutom hatten var främlingen iförd en något maläten svart frack, vit skjorta, vinröd gördel och ett par välpolerade svarta lackskor. Mannen hade stannat mitt på golvet. Han bugade sig nu djupt, sträckte ut sin vänstra hand i vilken han också höll hatten, knäppte med fingrarna och försvann. 
— ur boken 

Ola Brising är journalist och har tidigare skrivit Jackie Ferms självbiografi Rövardotter och True Crime-biografin Svartenbrandt – Sveriges farligaste man. Cold Turkey – En vuxensaga är hans skönlitterära debut som författare.


"Jag har läst och gillar och har både frågor och svar.”
 — Kleerup


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén