2023-05-30 07:05Pressmeddelande

Årets upplaga av Tiveden Americana

Den 16-17 juni är det återigen dags för musikfestivalen Tiveden Americana, där låtskrivandet står i centrum. Låtskrivare från hela världen kommer för att tillsammans skriva nya låtar och spela dem under festivalen. Nu står det klart att bland andra Lisa Miskovsky, den slovenska artisten Manu och den ukrainska artisten Sophistication kommer till Tiveden. Utöver dessa artister samlas även flera spännande låtskrivare och artister som skriver och framför låtar. 

– Det som är så speciellt med genren Americana är att också berättandet står i centrum. Varje sång vill berätta en historia för sin publik. Och kombinationen mellan den amerikanska berättartraditionen och de svenska melodierna blir något unikt, säger Drew Young, musiker från New Orleans som kommer till festivalen. 

Inför festivalen arrangeras ett internationellt låtskrivarläger för professionella låtskrivare och artister från bland annat Sverige, England, Australien och Tyskland. Tillsammans skriver de nya låtar i den vackra miljön. 

På fredagen startar festivalen då de framför sina nya låtar tillsammans med andra intressanta musiker, framför allt från Sverige. 

– Vi är så glada att vi kan vara en del i att Americana får komma fram mer i Sverige och för alla artister som kommer och skriver ny musik och sedan tar den till festivalens besökare. Vare sig du är musiker eller publik och musikälskare är du välkommen till Tiveden Americana, säger Åke Lundström.

Festivalen bjuder på två dagar fyllda med musik och gemenskap i ett av Sveriges sydligaste urskogsområden, tillsammans med intressanta låtskrivare, musiker och naturligtvis även med publiken.

Läs mer om Tiveden Americana här: https://www.tivedenamericana.se/

Biljetter till “Tiveden Americana” köps på https://www.tickster.com/sv/events/5t490z3gbjatygv/2023-06-16/tiveden-americana-2023


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.

Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén