2020-05-27 06:52Pressmeddelande

Anna Roos tillbaka med ny spänningsroman i svensk sommarmiljö

Bokomslag: En evig sömnBokomslag: En evig sömn

Mitt i Trosas sommaridyll hittas en ung kvinna medvetslös. Polisen misstänker brott och blickarna riktas mot en högt respekterad man som många år tidigare anklagats för att ha utsatt en tonårsflicka för oönskade närmanden, men brottet visar sig gå djupare än så. Anna Roos är tillbaka med En evig sömn, en fristående uppföljare till Lika i döden, som skördade stora framgångar.

— Än en gång tar min spänningsroman avstamp i en av våra klassiska sagor. Jag minns hur mina föräldrar läste för mig som barn, och att jag fann historierna både vackra och obehagliga. Det är en spännande kontrast som jag velat spinna vidare på i nutid, säger Anna Roos.

Sommarturisterna har börjat anlända till den gamla badorten Trosa, men Vera Jansson har ännu inte sålt sitt barndomshem. Dessutom har hennes senaste framgångar på revisionsbyrån vunnit dem klienter i området. Vera åtar sig att granska ett av företagen, en nystartad och snabbt växande dejtingsajt. Uppdraget ser ut att bli enkelt, men så hittas en ung kvinna från trakten medvetslös och misstankar riktas mot den man Vera som barn anklagade för oönskade närmanden. Samtidigt upptäcker hon att den nya dejtingsajten innehåller flera tvivelaktiga profiler och Vera får lära sig att evig kärlek kan stå personen som söker den dyrt.

"En ensam orm ringlar förbi ett tomt cigarettpaket med texten »Rökning dödar«, väjer för handen i rosenbuskarna och försvinner in bland stenarna. Den guldfärgade, kitschiga prinsesskronan i rabatten skimrar ikapp med vågorna som slår mot klipporna nedanför slottsgården. Blont hår sitter fast i de taggiga buskarna, och skuggan från de ljusa slingorna skapar ett nät över kvinnan på marken. En fluga rör sig över hennes släta ansikte, från de blåaktiga, tunna läpparna och vidare upp mot de slutna ögonlocken. Fågelkvitter blandas med ljudet från en båtmotor, och svallvågor slår upp mot land. Ett par blöta droppar landar på studentplakatet som ligger i gräset. »Bella! Glad och charmig redan som liten!« står det med silverfärgade bokstäver ovanför bilden på en leende flicka med två polkagrisrandiga klubbor i händerna."

— ur boken

Anna Roos är civilekonom, utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon är numera egenföretagare och bor i Trosa, men har även varit professionell fotbollsspelare på hög nivå i Sverige och USA. Hon debuterade år 2017 med boken Spel och har sedan dess även skrivit böckerna Pakt (2018) och Lika i döden (2019).


Om Gul PR

Gul PR arbetar med flera av de största bokförlagen, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén