2020-06-11 06:01Pressmeddelande

Andreas Roman aktuell med ny semibiografisk bok om spelvärlden

Bokomslag: Större än störst Bokomslag: Större än störst

En dag får kreatören och spelutvecklaren Elliot post från det förflutna, som får honom att ta tag i ett projekt han sedan länge trott varit dött. Men insatserna är höga och misslyckas han är det slutet på allt, inklusive honom själv. Andreas Roman är efter flera skräckromaner tillbaka med Större än störst - en semibiografisk roman om både de mörka och de ljusa sidorna av spelindustrin.

— Om man vill kan man säga att jag funderat på den här boken sedan år 2004. Jag skrev en artikel för en tidning som hette Reset, om de första stökiga åren i Digital Illusions historia. Under två kvällar intervjuade jag grundarna till Sveriges genom tiderna största spelexport och det blev en historia som hette “Kulor av Stål”. Där föddes idén att detta hade kunnat bli en riktigt bra roman. Och det blev det också, sexton år senare, säger Andreas Roman.

Elliot är en briljant kreatör och en legend inom spelindustrin. Han är också utbränd och utslagen – en utskrattad paria. Affärer, relationer och familj har lämnat honom. Han har ingen och inget kvar. Men så kommer ett brev som hans bäste vän skrev från sin dödsbädd, med en ritning över ett spel de aldrig gjorde klart: Det Mest Fantastiska Någonsin. Deras projekt sedan barndomen och det enda i ett pärlband av framgångar de aldrig lyckades avsluta. Trots sin modlöshet bestämmer sig Elliot för att hörsamma sin avlidne vän och avsluta det som kanske kan bli det bästa som någonsin gjorts.

"Om minnena fick komma till ro kanske även jag skulle få något slags sinnesfrid. Det var bara det att en del av materialet i mappen var nytt. Det såg ut som om det hade skrivits ut helt nyligen. Idéer jag aldrig hade sett förut, ord som inte var mina, bilder jag inte kände till. De här nya utskrifterna var inte från någon tid som kanske aldrig hade existerat, från när vi unga eller i alla fall yngre. De var verkliga, nyss uppdragna ur vattnet och lika mystiska som Santiagos spjutfisk. Jag hade ingen aning om vad de här nya idéerna var för någonting. Jag hade ingen aning om varför de var där. Och jag borde veta. Jag hade arbetat med det här materialet sedan vi var små." 

— ur boken

Andreas Roman är född 1975 i Göteborg och arbetar till vardags med speldesign och apputveckling inom hälsa och sömn. Andreas har tidigare skrivit skräckromaner. Större än störst är hans första roman som ges ut på LB Förlag.

 

Boken utkommer den 17 juni 2020. 

 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med flera av de största bokförlagen, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén