2022-11-29 06:30Pressemelding

Guide: Skap julekos i drivhus & hagestue i førjulstiden

Ett inspirerande uterum med juldekorationer och snö utanför.Julekos i hagestuen med store og skyvebare glasspartier fra Grønt Fokus.

Den mørkeste tiden på året er her, men julekosen samler oss og skaper lys og hygge. Her kommer noen innredningstips om hvordan fikse litt ekstra julehygge i drivhus og hagestue.

Når vinteren kommer og den siste innhøstingen for lengst er over, vil det bli ekstra god plass til å gjøre drivhuset til en stille oase der man kan samles og drikke julegløgg - midt i vinterlandskapet.

Og en hagestue med stort lysinnslipp er jo spesielt verdsatt om vinteren. Dette fordi man i en hagestue da kan nyte det lille solskinnet som dukker opp, og samtidig være på et varmt sted. 

↓ Les lengre ned for å få tips om hvordan du kan innrede drivhuset og hagestuen til jul.

Inspirasjon

Drivhuset Odla i et vinterlandskap, julepyntet av Ulla – les mer lengre ned.

Emilia träväxthus

Emilia tredrivhus på 13,5 kvm med julepynt.

Ett inspirerande uterum med juldekorationer och snö utanför.

Innbydende, skandinavisk julepynt skaper julekos i en hagestue med store glasspartier slipper inn mye lys. Her med skyvedører fra Grønt Fokus. 

Julekos med tente lys, gløgg og frost på glasset, hjemme hos drivhuseieren Ulla.
Drivhuset på 6 kvm heter Odla og finnes hos Grønt Fokus. 

Drivhuseieren bruker drivhuset som en oase for julekos, midt i et hvitt vinterlandskap.

Snødekt landskap og tåke, fra frosten over elven, skaper en magisk atmosfære. Frosten på glassene smelter sakte, når drivhusovnen sprer varmen. Duften av den varme gløggen brer seg i drivhuset når jeg kutter meg et stykke ostekake. 

Hun deler gjerne sine tips om hvordan skape julekos i drivhuset.

En drivhusovn både varmer opp og sprer den varme luften effektivt. Tepper og puter skaper en fin julestemning – julekos! På gulvet er det fint å ha et ekstra tykt teppe, sier Ulla.

5 tips for å få julehygge i drivhus & hagestue

  1. Varme. Med en drivhusovn kan man opprettholde en behagelig temperatur inne i drivhuset. I hagestuen kan du for eksempel bruke en gassovn eller terrassevarmer, for å få god og lun varme.
  2. Belysning. Med riktig belysning kan du få både drivhuset og hagestuen til å føles større enn det er. Telysholdere, LED-belysning og en utendørs fakkel er gode tips.
    – Jeg har en lysslynge i taket og tenner lys på bordet i drivhuset, sier Ulla.
  3. Tekstiler. – Mange tepper, tykke matter, puter og tøystoff gjør at drivhuset føles koselig, tipser Ulla. Sitteplasser med gode puter og tepper gjør at hagestuen føles varm og behagelig, samtidig som akustikken og julemusikken blir bedre. 
  4. Drikke. En kjele med julegløgg skaper alltid ekstra hygge, samtidig som det jo smaker så godt. Og hvem liker vel ikke varm julegløgg med nøtter og rosiner?
  5. Fleksibilitet. – Sørg for å ha nok stikkontakter ute i drivhuset – det trenger du til alle de flotte julelysene, sier Ulla.
  6. Fargetoner. Gå for dempede og naturlige fargetoner som gjør at en hagestue og drivhus smelter sammen med hagen. Legg deretter til sterke aksent-julefarger til detaljer som ornamenter og dekorasjoner, for å forsterke julestemningen.

Bildtext, modell.

Det rustikke tredrivhuset Emilia med en generøs takhøyde på nesten tre meter.

Grønt Fokus har bådedrivhus og hagestuer med plass til å kunne omgås familie og venner hele året gjennom. Les mer på grontfokus.no

Press kit


Om Grønt Fokus

Siden starten i 1992 har Grønt Fokus satset på å fylle kundenes uterom, hovedsakelig rommet mellom «hus og hekk». I begynnelsen var det drivhus og drivhusprodukter som stod sentralt, og det var også fokus på videreutvikling av disse produktene med tanke på både barske, norske forhold og det rent funksjonelle. Etter hvert har hagestueprodukter tatt over som det ledende sortimentet, men både hagestuer og drivhus er core-produkter hos Grønt Fokus i dag. Grønt Fokus har hovedkontor i Kristiansand, og her finner man også den eldste utstillingsbutikken til firmaet. I tillegg kan man besøke de tre andre utstillingsbutikkene på Alnabru i Oslo, på Forus utenfor Stavanger og i Bergen. I utstillingsbutikkene kan man se et utvalg av produkter der man fokuserer spesielt på hagestue og drivhus, men også andre utstillingsvarer fra et bredt sortiment. Grønt Fokus inngår i dag i i Byggmax konsernet, og leverer varer over hele Norge.


Kontaktpersoner

Markedskoordinator
Thore Fossheim