2022-10-10 05:30Pressemelding

Denne oppussingstrenden fortsetter – tross økte priser og renter

Under pandemien benyttet mange nordmenn seg av muligheten til å fikse opp ting hjemme, og det var ikke bare uteplassen som fikk ekstra kjærlighet. Det ble også fikset opp inne i huset i mye større grad enn før, en trend som bare har fortsatt, til tross for økte råvarepriser.

– Vi er jo kjent for å levere varer til uteplasser, så da er det jo ekstra gøy når vi får økt oppmerksomhet også på øvrig sortiment, sier Thore Fossheim i Grønt Fokus.

Firmaet fyller 30 år i 2022 og har siden firmaet ble grunnlagt vært kjent for sine hagestuer og drivhus. Men under pandemien var det et annet produkt som skjøt fart, nemlig skyvedørsgarderober, og trenden har bare fortsatt.

Antall solgte skyvedørsgarderober hos Grønt Fokus økte med 42% under pandemien

– Det kan virke som om folk til tross for økte priser og renter fremdeles har penger å bruke, men at de nå gjør hardere prioriteringer enn tidligere. Man venter kanskje med de store investeringene og prioriterer de små nødvendighetene først, sier han videre.

Gode tider for skyvedørsgarderober

Antall solgte skyvedørsgarderober hos Grønt Fokus økte med 42% under pandemien, og trenden ser ut til å fortsette. Firmaet har økt salget av alle modeller siden 2019.

– Dette er nok ikke noe som bare gjelder oss, men hele markedet. Jeg vil tro det er gode tider for skyvedørsgarderober denne høsten. Pilene peker i hvert fall oppover, forteller Thore Fossheim videre.

– Vi merker denne pandemi-trenden også i vårt svenske morselskap, men der har pilene flatet mer ut. Så vi i Norge kan vinne den kampen, ler han.

Kan være nye trender på gang

En pussig trend er likevel at antallet skyvedørsgarderober med speil er synkende. Det har Fossheim ingen forklaring på.

– Nei, det kan være tilfeldigheter. Vi selger fremdeles flest modeller med helt speil, men siden akkurat denne trenden er synkende er det noe vi må følge med på.


Om Grønt Fokus

https://www.grontfokus.no/