2022-03-10 09:00Pressemelding

Å dyrke mat selv – gøy og godt for klimaet  

ODLA 4,9–6,0 M²  ODLA 4,9–6,0 M²

Økt klimabevissthet blant nordmenn har skapt en sterk trend for å ville dyrke egen mat i eget drivhus. Her tilbyr vi noen tips om hva du kan dyrke i både liten og stor skala, samt hva du bør vurdere å få en rik innhøsting.   

Mange drømmer om en vakker hage fylt med grønnsaker, bær og frukter å plukke. Og nå, i tider med økende klimabevissthet, har flere og flere mennesker virkeliggjort denne drømmen som, i tillegg til å være gøy, også reduserer miljøpåvirkningen. Den store voksende trenden gjelder ikke bare for de som bor i enebolig og har en hage til drivhuset. Interessen har også økt kraftig innen konseptet urbant hagearbeid, noe som innebærer å dyrke mat på for eksempel balkonger og små terrasser. 

Hvordan kommer man i gang?   

For å begynne å dyrke, uansett hvor du bor, er det viktig å tørre å ta de første trinnene og aldri være redd for å mislykkes. 

Litt plantejord og en planteboks eller krukke, er en fin begynnelse. Så handler det om å ikke begynne å dyrke noe som er for komplisert. Klassikerne for å komme godt i gang er for eksempel sukkererter og forskjellige varianter av salater. Men selv poteter, som er en plante som mer eller mindre tar vare på seg selv, kan være en god start.   

Etter dette er utvalget av gode grønnsaker som er relativt enkle å dyrke nærmest uendelig. Mangold er en fantastisk grønnsak, som ikke minst fungerer bra å lage suppe på. Andre grønnsaker som er forholdsvis enkle å dyrke er erter, rødbeter, gulrøtter, løk og reddiker. Og ikke glem at det også er en mengde forskjellige urter som er enkle å dyrke frem og som er fantastiske å ha tilgjengelig når du lager mat. 

QUBE VEGGDRIVHUS 0,8 M² - 1,2 M² 

Et godt tips for en lykkelig innhøsting  

En av de vanligste feilene mange i Norge gjør er at de sår for tidlig. Hvis du gjør det er det stor risiko for at frost vil skade plantene, og at de ikke får nok lys. En god ide er derfor, hvis du har muligheten, til å dyrke plantene i et drivhus. Et drivhus vil kunne beskytte plantene i større grad og garanterer godt med lys. Samlet utvider dette vekstsesongen slik at du kan få større avlinger. I tillegg vil det være et nytt sted for familien å kunne gjøre noe sammen. 

Grønt Fokus har et stort utvalg av drivhus til både hobbygartneren og den som ønsker en kombinasjon av drivhus og en liten hagestue. Ta en tur forbi en av deres butikker for å få råd om hvordan du best kan komme i gang med dyrkingen. Lykke til!   

EMILIA TREDRIVHUS 8,2  

 


Om Grønt Fokus

https://www.grontfokus.no/


Kontaktpersoner

Markedskoordinator
Thore Fossheim