2019-12-16 14:29Pressmeddelande

Mässrestauranger utökar sin portfölj och blir restauratör på Scandinavian XPO vid Arlanda

Nu är det klart att Mässrestauranger gruppen blir restauratör för Scandinavian XPO som är den nya internationella mötes- och eventarenan intill Arlanda. Den nya mötesdestinationen kommer att innehålla tre mässhallar, konferensytor, hotell samt olika faciliteter som träningsanläggning, skjutbana och läkarmottagning. Lokalerna är anpassade för upp till 8.500 gäster och alla typer av evenemang och möten.

Mässrestauranger gruppen är idag verksam på fem olika platser; Stockholmsmässan i Älvsjö, Malmömässan, Stockholms Stadshus, Kulturhuset på Sergels Torg samt Engsholms slott på Mörkö. Under 2020-2021 utökas verksamheten till att inkludera svenska paviljongen på Expo2020 i Dubai som öppnar i oktober 2020 samt Scandinavian XPO vid Arlanda som öppnar i november 2020. Det blir ett hektiskt år!

Maria Stridh vd för Mässrestauranger berättar:

- Ibland dyker det upp så intressanta och spännande saker att det är självklart att tacka ja. Scandinavian XPO är ett sådant uppdrag och jag är stolt över att vi blev tillfrågade. Vi har stor vana att drifta denna typ av verksamhet och är övertygade om att vår erfarenhet kan bidra till riktigt bra och såklart goda gästupplevelser i allt från små möten till riktigt stora galamiddagar. Att dessutom gå in i en verksamhet norr om stan med andra målgrupper och event än dem vi gör i dag känns utvecklande. Vi arbetar redan med flera olika huvudmän och adderar nu ytterligare en huvudman till vårt nätverk av partners. 

- Jag är glad att vi har en hel del erfarenhet av att starta upp nya verksamheter. 2011 hade vi en lika hektisk period som vi står inför nu. 2012 klev vi in som ny restauratör för Stadshuset i Stockholm och för Malmömässan fortsätter Maria Stridh, vd Mässrestauranger.

Platschef för Mässrestaurangers verksamhet på XPO blir Johan Stridh, fjärde generationen av familjen Stridh/Johansson som är ägare av Mässrestauranger gruppen.

- Bra mat och dryck är en avgörande del av upplevelsen vid ett evenemang, möte eller mässa. Nu vet vi att vi har en partner som redan levererar på hög nivå på många platser. Det känns tryggt och stabilt. Nu ska vi gemensamt utveckla den upplevelsen ytterligare på Scandinavian XPO, Nordens nyaste och närmaste mötesplats, säger Staffan Littmarck, CEO för Scandinavian XPO.

 

Kontaktpersoner Mässrestauranger:

Maria Stridh, vd,
070-783 93 82 eller maria.stridh@massrestauranger.se

Johan Stridh, platschef för Mässrestauranger på Scandinavian XPO,
070-949 39 79 eller johan.stridh@massrestauranger.se

Maria Torén, marknads- & kommunikationschef,
0709-48 99 90 eller maria.toren@massrestauranger.se

För Scandinavian XPO

Staffan Littmarck CEO för Scandinavian XPO, 
070 -344 66 96 eller staffan.littmarck@scandinavianxpo.com

Kicki Kollstedt, kommunikation,
0723-29 69 65 eller kicki.kollstedt@scandinavianxpo.comOm Mässrestauranger gruppen – The Food Family

Vi är i dag verksamma i hus och anläggning som utgör viktiga plattformar för vårt samhälle. Mat och dryck ska alltid förstärka det övergripande syftet och vara smaklig och stilfull. Med rätt service till varje tillfälle. En god och personlig upplevelse för varje gäst. Företagsgruppen är aktivt privatägd. I The Food Family ingår Mässrestauranger på Stockholmsmässan och Malmömässan, Stadshusrestauranger med verksamhet i Stockholms Stadshus som bland annat ansvarar för Nobelbanketten. Teaterbaren i Kulturhuset på Sergels Torg, Engsholms Slott på Mörkö med hotell och konferens samt Great Events Catering på Scandinavian XPO. Under delar av 2021 - 2022 driver vi dessutom festvåningen i den svenska paviljongen på världsutställningen, Expo 2020, i Dubai.

Kontaktpersoner

Maria Torén
Pressansvarig
Maria Torén