2021-02-18 10:53Pressmeddelande

Sista om Sista natten mé gänget

Sista natten med gängetSista natten med gänget

Arrangemanget Sista natten mé gänget har varit populärt bland niondeklassare i Västra Götaland, Örebro och Jönköpings län i nästan 30 år. Varje år har avslutningseleverna från 21 kommuner bjudits in för en helkväll på Skara Sommarland och en hel generation 15-åringar har firat sin sista kväll med grundskolekompisarna i parken. Sista natten mé gänget har varit Sveriges största drogfria och IQ-certifierade skolavslutningsfest och årligen har ca 3000 ungdomar valt att delta.

– Sista natten mé gänget har varit ett väldigt uppskattat arrangemang i parken. Vi tycker det är tråkigt att det inte blev av i år heller. Detta är ett arrangemang som behöver planeras långt före och i rådande läge och ovisshet förstår vi beslutet som är taget, säger Janne Nilsson, vd för Skara Sommarland

Redan förra året satte pandemin stopp för arrangemanget och av samma anledning blir det inte något i år heller. Om det kan bli av något liknande kommande år går inte att sia om.

Skaraborgs skol- och utbildningschefer är alla ense om att det har varit ett jättebra drogfritt, uppskattat och minnesvärt firande för våra niondeklassare. Nätverket har haft dialog om arrangemanget och menar att man får se om det kan komma tillbaka i någon form. Men så som det varit upplagt tidigare håller det inte ur ansvarssynpunkt, varje kommun har ett långtgående ansvar om något skulle hända våra ungdomar under arrangemanget. Ansvarsfördelningen innebär därför att man framöver inte kan genomföra arrangemanget med det tidigare upplägget.

Om arrangemanget:
https://www.iq.se/gor-skillnad/iq-certifierade-projekt/sista-natten-me-ganget-sveriges-storsta-drogfria-skolavslutningsfest/


Om Grästorps Kommun

Välkommen till Grästorps kommuns pressrum. Grästorps kommun ligger i Västra Götalands Län och i gamla Skaraborgs Län, precis nedanför Vänern. Grästorps kommun är en av Sveriges mindre kommuner med nästan 6000 invånare. I Grästorps kommun arbetar nästan 500 personer för att; ge omsorg till våra barn och äldre, sköta vatten, avfall, renhållning och trafik, ansvara för stadsplanering och byggfrågor, arbeta med kultur- och turism samt fritidsverksamhet plus mycket mer.