2020-10-14 14:04Pressmeddelande

Nyrenoverat bad öppnar snart

Lunnevibadet i Grästorp har börjat att färdigställas efter över ett år av renovering. Om tre veckor ska de första gästerna kunna sträcka ut i de numera helt vita bassängerna eller mysa i den helt nya bubbelpoolen.

Att kalla det renovering är att ta i i underkant, då det under en period bara var en stomme kvar av det gamla badhuset. Den största och mest tidskrävande jobbet har varit att avlägsna den tidigare bottenplattan för att gjuta ett helt nytt golv med värme i. - För att spara energi så används spillvattnet från bassängerna för att värma golvet. Vattnet till bassängerna värmer vi även med hjälp av överskottsenergi från kylaggregatet i ishallen, säger David Edvardsson, projektledare på Grästorps kommun. Golvet har sedan klätts mer beige och ljusgrå klinkers i form av ett mönster av ett rutnät. Stommen till bassängerna är kvar men väggarna har förstärkt och gjutits om från 6 centimeter till 30 centimeter. Bassängerna ser helt nya ut då man har lagt en helt ny vit liner i båda bassängerna. I den mindre bassängen har linern även större siffror på botten för pedagogisk verksamhet. Innertaket har bytts ut till träullit, vilket är fuktreglerande, bullerdämpande och står emot mögel och röta. Innerväggarna har klätts med vaxbehandlad stående furupanel. På utsidan har man en ny träfasad i grå färg samt ny takbeklädnad. Förutom det man inte ser har en ny värmepump, ventilationsaggregat, klortank och brandsystem installerats. – Det som inte har renoverats är biytor, som omklädningsrum och entré. Vi har dock lagat det som varit trasigt, som till exempel panel i bastun. Vi kommer även att halksäkra golven. Skåpen ska även bytas ut i omklädningsrummen och de ska förses med ett digitalt låssystem, men det är inget som är gjort tills man öppnar badet, fortsätter David. Budgeten till renovering av badet sattes av kommunfullmäktige till 16 miljoner kronor. I dagarna beviljade kommunstyrelsen ytterligare 5,5 miljoner kr för att täcka de ökade kostnaderna som projektet fört med sig. – Att det har blivit dyrare än beräknat beror främst på att vi har varit tvungna att gjuta om och förstärka bassängväggarna samt att vi har gjort en asbestsanering. Sen har det tillkommit tilläggsarbeten som inte var medräknade från början, bland annat nytt fjärrvärmesystem, brandlarm, klortank och panel utvändigt samt målning av hela fastigheten för ett enhetligt utseende, säger Johan Skoglund, samhällsbyggnadschef på Grästorps kommun. På torsdag vecka 42 är det besiktning av badet, för att vecka 44 lämnas över till verksamheten. Efter någon veckas intrimning så hoppas man kunna öppna vecka 45. – Vi har ändrat lite i prissättningen. Vi har inte gjort några prisjusteringar på flera år varför vi har sett över entréavgifter. Nu kommer vi att ligga närmare grannkommunernas badhus, men fortfarande lägre. Vår ambition är att satsa mycket på simskola och andra aktiviteter. Barn upp till 12 år kommer att bada gratis. Vi ser mycket fram emot att öppna och välkomna alla till vårt fina badhus, säger Mona Wesslén Almqvist, utvecklingschef på Grästorps kommun.

Johan Skoglund Mona Wesslén Almqvist David Edvardsson Samhällsbygnadschef Utvecklingschef Projektledare Johan.skoglund@grastorp.se. mona.wesslen@grastorp.se david.edvardsson@grastorp.se Tlf: 0512-58139 Tlf: 0512-58118 Tlf: 0512-58157


Om Grästorps Kommun

About company