2022-11-03 09:44Pressmeddelande

Madeleine Vinberg (C) vald till kommunfullmäktiges ordförande

Foto av Madeleine Vinberg.

På första sammanträdet för nya kommunfullmäktige valdes Madeleine Vinberg (C) till första kvinna på posten som kommunfullmäktiges ordförande i Grästorp.  

Den 31 oktober hölls mandatperiodens första sammanträde i Grästorps kommunfullmäktige. Ålderspresident Dag Hardyson (L), som suttit längst i kommunfullmäktige, ledde sammanträdet.

På sammanträdet valdes Madeleine Vinberg (C) som första kvinna till ordförande för Grästorps kommunfullmäktige. Madeleine Vinberg (C) har suttit i kommunfullmäktige sedan 2014, och går nu in på sin tredje mandatperiod som politiker i Grästorp.

”Det är ett stort hedersuppdrag, jag är glad för förtroendet och ska göra mitt allra bästa som ordförande för kommunfullmäktige. Det blir såklart en del nytt att lära sig, men vi har ett mycket gott samarbete med verksamheten och med kommunsekreteraren, och jag ser fram emot att ta mig an uppdraget”, säger Madeleine Vinberg (C).

Till presidiet valdes också Henrik Svensson (M) till vice ordförande och Jens Persson (S) till andre vice ordförande.

Kommunfullmäktige är en kommuns högsta beslutande organ. Där fattas beslut om bland annat kommunens budget, om kommunalskatt och om kommunal service och hur den ska finansieras och följas upp. Kommunfullmäktige väljer även ledamöter och ersättare till kommunstyrelsen och nämnderna i kommunen.

I Grästorps kommunfullmäktige sitter 31 ledamöter med följande mandatfördelning: Moderaterna 11 mandat, Arbetarepartiet Socialdemokraterna 6 mandat, Liberalerna 1 mandat, Centerpartiet 6 mandat, Miljöpartiet de gröna 1 mandat, Kristdemokraterna 1 mandat och Sverigedemokraterna 5 mandat.


Om Grästorps Kommun

Välkommen till Grästorps kommuns pressrum. Grästorps kommun ligger i Västra Götalands Län och i gamla Skaraborgs Län, precis nedanför Vänern. Grästorps kommun är en av Sveriges mindre kommuner med nästan 6000 invånare. I Grästorps kommun arbetar nästan 500 personer för att; ge omsorg till våra barn och äldre, sköta vatten, avfall, renhållning och trafik, ansvara för stadsplanering och byggfrågor, arbeta med kultur- och turism samt fritidsverksamhet plus mycket mer.


Kontaktpersoner

Kommunfullmäktiges ordförande
Madeleine Vinberg (C)