2022-11-16 16:22Pressmeddelande

Grästorp inviger ny lärmiljö för omsorgspersonal

På fotot klipper Svante Classon (C) och Hans Ekensskär, socialchef invigningsbandet tillsammans.

På fotot klipper Svante Classon (C) och Hans Ekensskär, socialchef invigningsbandet tillsammans.

Idag invigdes Lära mera-rummet i Grästorps kommun, en ny lärmiljö för kunskapsutveckling inom vård, omsorg och stöd.

En trappa ned i Kommunens hus finns den nya lärmiljön, vid namn Lära mera-rummet, som invigdes med bandklippning av Svante Classon (C) tillsammans med Hans Ekensskär, socialchef. Välfärdsutvecklingsutskottet (VÄU) var inbjudna på en rundvisning i den nya lärmiljön som inom kort kommer börja användas av omsorgspersonal.

 

Syftet med Lära mera-rummet är att göra personalen mer trygg och van vid den nya tekniken. Detta i sin tur gör vårdtagarna trygga och vänligt inställda till ny teknik.

Lära mera-rummet ska också vara en del i vårt förebyggande arbete för seniorer i Grästorp och deras anhöriga. Externa intressenter är välkomna på studiebesök i lärmiljön för att bekanta sig med hjälpmedel och ny teknik som visar på möjligheten till ökad trygghet och självständighet i det ordinära hemmet.

 

I lärmiljön kan personal prova äldredräkten som simulerar vanligt förekommande begränsningar som äldre drabbas av. Madeleine Vinberg (C) fick prova äldredräkten som gav henne känslan av artros i ena knäet, stela leder, tyngdväst, skor som ger obalans, glasögon som ger samma synfel som vid diabetes.

- Det var jobbigt och artrosen gjorde väldigt ont men det värsta var synen, sa hon.

Grästorp är bland de första kommunerna i Skaraborg som skaffar en egen lärmiljö.


Om Grästorps Kommun

Välkommen till Grästorps kommuns pressrum. Grästorps kommun ligger i Västra Götalands Län och i gamla Skaraborgs Län, precis nedanför Vänern. Grästorps kommun är en av Sveriges mindre kommuner med nästan 6000 invånare. I Grästorps kommun arbetar nästan 500 personer för att; ge omsorg till våra barn och äldre, sköta vatten, avfall, renhållning och trafik, ansvara för stadsplanering och byggfrågor, arbeta med kultur- och turism samt fritidsverksamhet plus mycket mer.


Kontaktpersoner

Enhetschef äldreomsorg
Linda Björk
Hans Ekensskär
Socialchef
Hans Ekensskär