2021-04-23 06:48Pressmeddelande

Digitalt signeringsverktyg sparar tid och miljö

Credit: PixnioCredit: Pixnio

 
Sedan årsskiftet har Grästorps kommun använt sig av det digitala signeringsverktyget Netpublicator Sign för att skriva under till exempel protokoll, avtal och kontrakt. Den största vinsten är att man sparar tid genom en smidig hantering och det är mer miljövänligt när man slipper ta sig till en plats för att signera.
- Jag uppskattar det nya verktyget, då jag oavsett var jag befinner mig kan skriva under avtal. Jag sparar dessutom uppskattningsvis någon halvtimma i veckan på att signera digitalt, säger Linda Esseholt Hermansson på Grästorps kommun.
Det enda som behövs för att man ska kunna skriva på är ett bank-id och en mailadress. I en enkätundersökning, som gjorts bland tjänstepersoner och politiker i kommunen, tycker alla att det är till nytta i arbetet. Undersökningen visar att man kan spara upp till ett par timmar i veckan på att använda verktyget.


Om Grästorps Kommun

Välkommen till Grästorps kommuns pressrum. Grästorps kommun ligger i Västra Götalands Län och i gamla Skaraborgs Län, precis nedanför Vänern. Grästorps kommun är en av Sveriges mindre kommuner med nästan 6000 invånare. I Grästorps kommun arbetar nästan 500 personer för att; ge omsorg till våra barn och äldre, sköta vatten, avfall, renhållning och trafik, ansvara för stadsplanering och byggfrågor, arbeta med kultur- och turism samt fritidsverksamhet plus mycket mer.

Relaterad media