2018-10-09 08:00Pressmeddelande

Inbjudan 24 oktober: Kronprinsessparet och Generation Pep bjuder in till årets Pep Forum på Karolinska Institutet

null

För andra året i rad arrangers Pep Forum i Aula Medica på Karolinska institutet. Årets Pep Forum äger rum den 24 oktober och årets tema är Jämlik Hälsa.

”Alla barn och ungdomar ska ha samma möjlighet att leva ett aktivt och hälsosamt liv, oavsett kön eller var man bor. Men så ser det inte ut i dag. Skillnaderna är stora och Generation Pep vill verka för att sprida kunskap om problemet och visa på goda exempel som gör skillnad”, säger H.K.H. Prins Daniel.

I närvaro av Kronprinsessparet får beslutsfattare från näringslivet samt ideell och offentlig sektor ta del av de senaste rönen inom området och även goda exempel från olika sektorer i olika delar av landet.

Dagen modereras av Carolina Klüft och David Hellenius och bland årets föredragshållare märks Karolinska Institutets Mai-Lis Hellenius och Marie Löf, samt Göran Bergström från Göteborgs Universitet. För att inspirera med goda exempel på hur företag och organisationer kan göra skillnad möter vi bland andra Maja Arvidsson från Ängelholms kommun, Stockholm, Carl Prammefors från Maxi ICA Stormarknad i Ulricehamn samt Amanda Larsson och Carl-Gustaf Rosengren från företaget Färsking.

Pep Forum äger rum den 24 oktober mellan 13.30-16.30 i Aula Medica på Karolinska Institutet (Nobels väg 6) i Stockholm. Förutom de inbjudna gästerna finns ett antal platser tillgängliga för allmänheten under dagen. Läs mer i Generation Peps sociala medier eller skicka din intresseanmälan till pepforum@genpep.se.

Generation Pep bildades 2016, på initiativ av Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel, med syftet att skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

Presskontakt:
Bjarne Darwall 
Email: bjarne.darwall@fb.se
Telefon: 0700-870009

Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som tillsammans med aktörer från hela samhället vill driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Läs mer på generationpep.se


Om Generation Pep

Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som tillsammans med aktörer från hela samhället vill driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Läs mer på generationpep.se


Kontaktpersoner

Kajsa Djupfeldt
Digital kommunikatör
Kajsa Djupfeldt
Emma Blomdahl Wahlberg
Kommunikationsansvarig
Emma Blomdahl Wahlberg