2024-06-20 06:30Pressmeddelande

Generation Pep inleder samarbete med nya kreatörer

Emma Blomdahl Wahlberg, kommunikationsansvarig på Generation Pep
Marcus Börjel, strateg digitala medier och founder BrandyneEmma Blomdahl Wahlberg, kommunikationsansvarig på Generation Pep Marcus Börjel, strateg digitala medier och founder Brandyne

Generation Pep arbetar sedan 2016 med att alla barn och unga ska ha möjligheten och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Som grundare finns Kronprinsessparet och den f.d. idrottsstjärnan Carolina Klüft är sedan flera år verksamhetschef, nu ställer sig flera stora profiler bakom organisationens arbete.

Viktor Frisk, Vivvi Wallin och Liam Kalevi blir nu en del av Generation Peps nya satsning där de ingår i en nystartad kreativ rådgivargrupp.

Jag insåg att vi, och många andra organisationer, har rådgivargrupper bestående av forskare eller andra experter för att bidra till att stärka organisationens arbete, men att detta saknades för det kreativa arbetet. Istället för att vi ska göra oss beroende av byråer så kan vi nu ha experter, som dagligen möter målgruppen på sina egna plattformar direkt, och ger oss feedback och inspel och då kan vi också göra mer inhouse, säger Emma Blomdahl Wahlberg, kommunikationsansvarig på Generation Pep.

Den kreativa rådgivargruppen som utöver de tre nämnda kreatörerna även består av Marcus Börjel och Benjamin Hailemariam, experter inom digital kommunikation och marknadsföring, kommer framförallt lägga fokus på att ge feedback och rådgivning kring Generation Peps kommunikationskampanjer.

Genom vårt partnerskap med experter, inklusive dessa kreatörer, stärker vi Generation Peps strategi för att främja hälsa och aktivitet bland barn och unga. Idag är det viktigare än någonsin att kunna tala till rätt publik på rätt kanal på sociala medier.Vi ser olika beteenden formas i och med att allt fler kanaler dyker upp på sociala medier. Syftet med rådgivargruppen är att integrera mångsidiga perspektiv för olika medier som hjälper Generation Pep att effektivt kommunicera sitt budskap, på så sätt kan de nå ut till en bredare publik, och fortsatt behålla en hög relevans, säger Marcus Börjel.

Den nya kreativa rådgivargruppen presenterades den 15 maj i samband med ett event som Generation Pep anordnade på Volvo Studio i Stockholm, där bl.a. H.K.H. Prins Daniel deltog.

 



Om Generation Pep

Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som tillsammans med aktörer från hela samhället vill driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Läs mer på generationpep.se


Kontaktpersoner

Emma Blomdahl Wahlberg
Kommunikationsansvarig
Emma Blomdahl Wahlberg