2018-06-08 10:37Pressmeddelande

​Workshop om 3D-printing av metaller!

null

Framtidens materialval, design, beredning, produktion, service, eftermarknad, inköp, logistik, organisation och affärsmodeller.

IUCNorr AB, Appivo AB, Uddeholms AB, Örebro universitet och medverkande näringslivschefer från Gällivare, Kiruna, Pajala, Överkalix och Övertorneå inbjuder härmed till en workshop om den industriella transformation som 3D-printing av metalliska material och den associerade digitaliseringen innebär.

21 augusti 2018, kl. 09.00-15.15 på Quality Hotel Lapland, Lasarettsgatan 1, Gällivare.

Anmäl dig till denna kostnadsfria workshop genom att mejla ditt namn, din organisation, din e-postadress samt den workshop du valt (ort och datum) till maskin@oru.se senast den 17 augusti 2018.

Syftet är att med konkreta exempel visa den industriella transformation som 3D-printing av metalliska material och den associerade digitaliseringen innebär och möjliggöra/genomföra en dialog om vad denna transformation skulle kunna innebära för den egna verksamheten.

Workshops, som är kostnadsfria för samtliga deltagare, kommer därför att hållas på minst tio orter i Sverige. Varje workshop innehåller två huvuddelar. Den första delen går ut på att visa vad som håller på att/förväntas förändras med avseende på materialval, design, beredning, produktion, service, eftermarknad, inköp, logistik, organisation (inkl. kompetenser), affärsmodeller med mera p.g.a. 3D-printing av metalliska material och den associerade digitaliseringen. Den andra delen av workshopen fokuserar på deltagarnas egna fall/exempel/case/komponent/design/produktion/etc. och en dialog om vad 3D-printing och den associerade digitaliseringen skulle kunna innebära just i dessa fall.

inbjudan

En arktisk småstad i världsklass

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.

Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren. 


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund