2018-01-29 11:01Pressmeddelande

​Utvecklingsenheten i Gällivare kommun förstärker!

null

Annica Oscarsson är ny näringslivsutvecklare och Josefin Bennet Kjellsson ny centrumutvecklare hos Gällivare kommun.

Annica Oscarsson kommer närmast från arbetet som centrumutvecklare och kommer att arbeta på utvecklingsenheten med näringslivsutveckling, projektstöd och liknande frågor som rör utvecklingen i Gällivare.

Josefin Bennet Kjellsson är ny centrumutvecklare och ska arbeta med främst med handelsutvecklingen i Gällivare centrum som ett led i det omfattande investeringsarbete som pågår att skapa ett nytt, attraktivt centrum i Gällivare. Josefin har tidigare arbetat med samma uppgifter i Skellefteå.

- Annica har jobbat i tech-industrin i utlandet under många år och Josefin har jobbat med centrumutveckling i Skellefteå. De kommer att ge nya impulser för Gällivares handels- och näringslivarbete, säger utvecklingschef Andreas Hinzer.

Samtidigt vill vi tacka Bernt Wennström för hans arbete när han nu lämnar Gällivare kommun med pension.

En arktisk småstad i världsklass

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.

Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren. 


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund