2024-03-04 08:01Pressmeddelande

Upphandling av multiaktivitetshuset överprövas

Multiaktivitetshuset nordvästra hörnet

Gällivare kommun har efter anbudsutvärdering utsett SSEA till den entreprenör som får i uppdrag att färdigställa byggandet av multiaktivitetshuset. Nåiden Bygg AB, som också lämnade anbud, har nu inkommit till förvaltningsrätten med begäran om överprövning av beslutet.

I november annonserades upphandlingen av den fjärde avslutande etappen av multiaktivitetshuset i Gällivare. Upphandlingen riktade sig mot byggentreprenörer som ska ansvara för färdigställande av huset. Efter anbudsutvärdering har Gällivare kommun utsett SSEA till den entreprenör som får i uppdrag att färdigställa byggandet av multiaktivitetshuset. Nåiden Bygg AB, som också lämnat anbud, har nu inkommit till förvaltningsrätten med begäran om överprövning av beslutet. Ärendet ligger nu för beslut hos förvaltningsrätten.

Byggstarten av den avslutande delen av multiaktivitetshuset var planerad att starta hösten 2024 men riskerar nu att försenas.

- En överprövning är mycket olycklig för projektet eftersom en prövning i domstol ofta drar ut på tiden vilket kan ge försenad byggstart och därmed försenat färdigställande. Ett eventuellt uppehåll mellan den nu pågående entreprenaden med betongarbeten och nästa kan dessutom resultera i merkostnader för kommunen, säger Peter Eriksson, tillförordnad projektchef på Gällivare kommun.

 - Möjligheten till överprövning av en tilldelning är en av spelreglerna i en offentlig upphandling och inget som kommunen kan påverka. Det är bara att vänta och se hur förvaltningsrätten beslutar i ärendet, fortsätter Peter.

 

Om multiaktivitetshuset 
Multiaktivitetshuset är Gällivare kommuns satsning till ett aktivt och socialt liv i centrum, där kultur, sport och fritid ska genomsyra huset. Byggnaden ska bli en välkomnande mötesplats för medborgare, besökare och inflyttare där aktiviteter engagerar och möjlighet till socialisering och gemenskap finns. Byggnaden blir i sex våningsplan och kommer innehålla äventyrsbad, simhall med undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten, spa, sporthall, restaurang, bio, klättervägg, skatehall, bowling och mycket mer. Multiaktivitetshuset är en del av samhällsutvecklingen i Gällivare.

 

Kontakt

Frågor kan ställas till Christian Sundvall, Enhetschef inköp på Gällivare kommun.

christian.sundvall@gallivare.se

0970-81 82 91



Om Gällivare kommun

Strax norr om polcirkeln ligger en plats som präglas av en stark gemenskap. Här går byarna, kulturen och språken över gränser och enar. Här svetsar urkraften samman och naturtillgångarna bidrar till internationellt företagande och Sveriges framgång. Vår största tillgång är människorna. Människorna som står stadigt i platsens unika kulturarv med blicken fäst på en spännande framtid. Och vi behöver bli fler. Just nu riktas världens blickar mot Gällivare när gruvnäringen investerar miljardbelopp för att göra en grön omställning av industrin. Det skapar framtidstro, stolthet och jobb. Vi bygger som aldrig förr. Nyligen invigdes Kunskapshuset som har uppmärksammats internationellt för sin unika design. Vi har skapat en friidrottsarena och en toppmodern is- och evenemangsarena. Vi bygger bostäder och vi skapar ett av Sveriges största trähus som kommer att fyllas med 23 000 kvadratmeter kultur och aktivitet. Vårt läge och våra förutsättningar har fostrat oss i en anda där vi alltid behövt anstränga oss lite mer. Det har vi stor nytta av nu när vi bygger för framtiden och för dig som vill bli en del av vår gemenskap. Välkommen, welcome, buorisboahtem, bures boahtin, tervetullut, tervetuloa till Gällivare!