2017-06-27 09:30Pressmeddelande

​TOP bostäder bygger nya lägenheter

null

TOP bostäder bygger nya flerbostadshus på kvarteret Forsheden i Gällivare. Det handlar om 74 nya lägenheter som blir ett viktigt nytillskott av bostäder.

Lägenheterna på Forsheden blir en mix av ettor, tvåor och trerummare. Samtidigt som husen byggs anläggs nya parkeringsplatser med motorvärmare. Lekytorna i området kommer också att ses över.

Tidigare i år fattade regeringen ett beslut om en ändring i förordningen om investeringsstöd till hyres- och studentbostäder. Stödet innebär att malmfältskommunerna kan få en lägre hyresnivå i nytt bestånd än vad som annars varit möjligt.

- Målet är att en trea på 67 kvadratmeter ska kosta cirka 8500 kronor per månad i och med investeringsstödet, säger TOP bostäders VD Esa Norojärvi.

Lägenheterna blir ett nytillskott av bostäder, det handlar alltså inte om ersättningsbostäder i och med samhällsomvandlingen.

- TOP bostäder tar nu verkligen ett krafttag mot bostadsbristen på orten, säger TOP bostäders styrelseordförande Stig Eriksson.

NCC Sverige AB är utsedd totalentreprenör. Markarbetena beräknas starta i augusti. Det första huset planeras vara färdigställt för inflyttning i december 2018 och följande hus i juli 2019.

- Husen har en energianvändning långt under byggnorm, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader, säger Fredrik Edfast, affärschef på NCC Building Norrland.

För mer information kontakta:

Stig Eriksson, styrelseordförande TOP bostäder, tfn. 070-320 79 27

Esa Norojärvi, VD TOP bostäder, tfn. 070-205 02 55

En arktisk småstad i världsklass

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.

Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren. 


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund