2018-10-16 13:30Pressmeddelande

The Outpost - nya utvecklingsmöjligheter i Norrbottens centrum

null

Den gamla lanthandeln/posthuset i Mårdsel har snart blivit renoverad till The Outpost. En central mittpunkt i Norrbotten, enligt Fredrik Broman. Den perfekta platsen att utveckla en lodge för gäster från hela världen att njuta av inlandets natur och kultur.

Fredrik Broman och Jonas Gejke träffades i Kenya, under en period då Fredrik gjorde sitt examensarbete för att bli lärare. Mötet ledde att Fredrik, som i botten är fotograf, hoppade på ett uppdrag för Jonas företag på den Kenyanska savannen. Lärarjobbet då?, ja det fick vänta. 

Äventyret gav mersmak och tillsammans har de utvecklat safari camps för turister i Kenya. Fredriks specialitet är fotografering och han arrangerar fotoresor runt om i världen och jobbar med marknadsföring, sälj och PR för hela verksamheten. Jonas fokuserar på utvecklingen av Aurora Safari Camp, The Outpost och ansvarar för driften.

The Outpost blir ett tillskott i besökskonceptet som Fredrik och Jonas skapar. För ett antal år sedan bestämde sig Fredrik för att starta Aurora safari camp i Lassbyn i trakterna av Boden. En camp likt de som finns i Kenya, men samtidigt i stor kontrast då kyla och snö är i fokus. Campen är vackert belägen på en udde i sjön Degerselet.

Här bor gästerna i tältkåtor med full service 24-7 och tillgång till guider. All möjlig utrustning för snöaktiviteter, bastuflotte, isvak och inte minst god mat, ger besökaren möjligheter till en härlig naturupplevelse. Gästerna är vanligtvis från utlandet och uppskattar tystnaden och närheten till naturen.

Det man kan göra i Kenya kan man göra här, dvs njuta av lugn och landskap, fast i en helt annan miljö. En ny upplevelse för människor som inte kommer från denna del av världen, berättar Fredrik.
Med The Outpost i Mårdsel kan Fredrik och Jonas bredda verksamheten och aktiviteterna. Härifrån är det nära till Polarcirkelportalen med skoter. Likaså till fina fiskevatten och bra områden för jakt, vilket är några av de aktiviteter som gästerna erbjuds.

www.aurorasafaricamp.com
www.arcticgetaways.com
www.aurorasafaris.com
www.fredrikbroman.com

En arktisk småstad i världsklass

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.

Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren. 


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund