2018-10-10 14:00Pressmeddelande

Snowtrail Dogcamp

null

Sedan 14 år driver Lotti Meier i egen regi Snowtrail Dogcamp AB i Skaulo med sina 95 Alaskan huskies. Under högsäsong arbetar upp till sju personer med att välkomna besökare och ge dem en upplevelse som är en dröm för många. Bästa kvittot på det fantastiska värdskapet Lotti bjuder på är återkommande gäster, nästan 40 procent återkommer för nya äventyr.

- Vi har alla olika slags besökare i olika åldrar. Våra gäster har varit alltifrån en liten baby till en 90-åring som hade en dröm om att åka hundspann, säger Lotti Meier.

Till Snowtrail Dogcamp kan man komma för en veckas upplevelser eller om tillgänglighet finns, prova på en dagstur. Under sommarmånaderna erbjuds även fiske, vilket varit väldigt populärt.

- Vilket företagsbesök! En inbjudande natur, och ett varmt välkomnande i en hemtrevlig miljö. Jag förstår verkligen att de har gäster som återkommer. Tänk att vi har sådana turistföretag i vår kommun, det gör mig stolt och glad, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling.

- Med tanke på företagets operativa och finansiella utveckling kan man bara gratulera Lotti. Hundarna i lägret var fantastiska och i deras hemmiljö var det rent och snyggt. Här kändes det verkligen att de människor som arbetar här jobbar med 95 riktiga vänner. Ett bra och stabilt företag som säkert hör framtiden till, säger Gällivare kommuns utvecklingschef Andreas Hinzer.

En arktisk småstad i världsklass

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.

Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren. 


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.


Kontaktpersoner

Mikaela Åkerlund
Kommunikatör
Mikaela Åkerlund