2021-11-10 18:08Pressmeddelande

Regeringsbesök i Gällivare

Peter Larson särskild samordnare från regeringen gästar eleverna vid Kunskapshuset i Gällivare.Peter Larson särskild samordnare från regeringen gästar eleverna vid Kunskapshuset i Gällivare.

Peter Larsson, särskild samordnare från Regeringen gästar nu Gällivare under två dagar. Gällivare kommun står inför stora möjligheter men också utmaningar i och med den gröna omställningen. Stöd från regeringen är viktigt och kommunen lyfter flera  frågor.

­ - När jag ska stå i Aktuellt på tisdag och kommentera vad som sker finns det en fixering kring de stora verksamheterna och man glömmer bort skola. äldreomsorgen, kulturaktiviteter och allt annat som måste finnas, säger Peter Larsson.

­­Larsson är av regeringen tillsatt utifrån de större företagsetableringarna och expansionerna som sker i Norrbotten och Västerbotten. Hans uppgift är att främja  koordineringen av de insatser som görs och vara länken mellan regeringen och de processer som innefattar insatser på flera nivåer, exempelvis inom kompetensförsörjning, infrastruktur och bostäder.

 

Gällivares kommunalråd samt Peter Larsson finns tillgänglig för media  torsdag  11 november kl 10.00 i älgen i Kunskapshuset

Kontaktperson media:

Alexander Kult
Särskild samordnare, Gällivare kommun
Telefon 0970-818260


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.