2022-06-16 05:30Pressmeddelande

Pressinbjudan: Nästa satsning i den gröna omställningen

Torsdag den 16 juni bjuder Gällivare kommun och Gällivare Energi i samarbete med WA3RM in till pressträff för att presentera en ny stor grön industrisatsning i Gällivare. LKAB medverkar också vid pressträffen.

Tid: 16 juni 2022 kl. 13.00
Plats: Kunskapshuset
Lokal: Björnen

Gällivare kommun kommer att livesända från kl. 12.20 på Gällivare kommuns officiella Facebook-sida, https://www.facebook.com/gallivare.se.

Kontakt:
Alexander Kult, Gällivare kommun, 0970–818 260
Theresa Savonen, Gällivare Energi, 0970–755 89


Om Gällivare kommun

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Närheten till naturen ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.